Open dag Midden-Delfland reuze gezellig bij Natsec en Scouting Wesselgroep

DSC_0993De Midden-Delfland dag kenmerkteDSC_0995

zich door het grote aantal kinderen dat in kano’s op de Vlaardingse Vaart voer.

Natsec en de scouting Wesselgroep hebben op deze dag samen gewerkt.

Er was weer een botententoonstelling die de bezoeker een goed beeld gaf van de vele disciplines die het kanoën heeft.

Naast een aantal houten zelfbouwkano’s pronkte een geheel opgetuigde Klepper uit de jaren 70. Van zware canadezen tot snelle wildwater-, branding- of zeekano het lag er allemaal. Ook de replica van de in Vlaardingen gevonden boomkano was present. Hier kon in gevaren worden. Een aantal bezoekers werd zo enthousiast dat ze zich inschreven voor de beginnerscursus.
Bij de buren werden demonstraties gegeven over vele vormen van buiten koken, vuur maken en wat de Scouting zoal verder te bieden heeft.

DSC_1001Ook de avond was bijzonder gezellig, de familie de Weerd had een barbecue georganiseerd met heerlijke salades, brood en uiteraard de verschillende vleessoorten. De kosten werden door de deelnemers gedeeld. De Braaimeesters Paul en Sjaak stonden garant voor een perfecte garing.

Een aantal deelnemers had een tentje opgezet om daar de nacht in door te brengen.
Kortom, een heerlijke dag, vooral dankzij de vele vrijwilligers. Aanleiding voor een aantal bezoekers om te melden dat zij Natsec als een enthousiaste en warme club ervaren. En wie ben ik om dat niet te beamen.

Dolf Wemmers