Midden Delfland Dag bij Kanovereniging Natsec.

 

open dag natsec

 

 

Kom kennismaken met de veelzijdigheid van het kanovaren.

Van rustig peddelen tot top-wedstrijdsport, het kan allemaal op het water.

Samen met de Scoutinggroep Wessels Vlaardingen, onze buren,  brengen we een hele vloot aan verschillende kano’s te water waarin kinderen en ouders naar hartelust kunnen kanoën. Uiteraard is ook de spectaculaire kanoschans in vol bedrijf. Iedereen die dat durft mag eraf, maar zorg dan wel voor droge kleren. Kom het zelf bekijken en uitproberen tussen 12.00 en 17.00 uur bij Natsec, de kanovereniging aan de Watersportweg 40 Vlaardingen.

Hoe kom je er?

Lopend, met de fiets of met de boot. Er varen ook bootjes heen tussen de Waterpoort ( het terrein voor de Polderpoort) en het Natsec/Scouts Wesselgroep terrein.

Vele soorten boten op het land.

De kanosport kent vele disciplines en daarmee ook vele verschillende boottypes. Op ons terrein is een uitstalling van een tiental boten met actiefoto’s en uitleg over het gebruik. Het geeft een indruk van de rijkdom van deze tak van watersport. Varen in een canadees of in een racemonster als de K1 modellen is wel heel verschillend. Branding- of wildwatervaren vragen weer ander materiaal. Wil je meedoen aan kanopolo, of varen op zee in een zeekajak, zijn echt anders.

Heel bijzonder om te zien is een replica van een boomstamkano uit de prehistorie, gemaakt door leden van de archeologische werkgroep Helinium Vlaardingen.

boomstam

 

boomstamkano

 

 

Vele demonstraties op het water.

Ieder uur zijn er demonstatiesmet uitleg op het water. U maakt kennis met het dynamische waterpolo. Ook hebben we een wedstrijd tussen 2 snelle wedstrijdboten. Er ligt een parcours voor slalom en we laten zien dat omslaan helemaal niet eng hoeft te zijn. Je stapt gewoon weer op het water in je boot en de meer geoefende maakt een eskimoteerrol. Wat is freestyle varen en hoe vaar je een canadees? U kunt het allemaal zien.

Zelf uitproberen.

Zien is nog wat anders dan zelf doen. Er liggen verschillende boten voor u klaar om uit te proberen. U kunt mee-peddelen met onze grootste boot de C11. Het getal verraadt het aantal mensen dan kan meevaren. U kunt ook een van onze andere clubboten uitproberen.

Instructie.   

Nog nooit in een boot gezeten of u wilt meer uitleg? Het kan allemaal. We staan klaar voor u om de eerste beginselen te vertellen. Oefenen met instappen of hoe een peddel vast te houden, we laten het graag zien. Als u liever de voorkeur geeft eerst een instapcursus te volgen kan dat ook. Dan schrijft u zich in voor een beginnerscursus van 4 lessen voor € 25,00. Als u besluit daarna lid te worden van de vereniging is de cursus zelfs gratis want u krijgt het lesgeld in mindering op de contributie.

Buiten koken door vele eeuwen heen.

Naast varen geeft de Scout Wesselgroep Vlaardingen ook (met name) voor ouders en bezoekers een demonstratie Dutch oven cooking en primitief vuur maken zoals in de oudheid, uiteraard met uitleg

De kantine en de botenloods zijn open.

Op 21 juni zijn zowel de kantine als de botenloods open. Drink een heerlijk kopje koffie of thee of fris in onze kantine, het hart van ons verenigingsleven. Het laat ook zien wat de leden van Natsec in de afgelopen jaren hebben opgebouwd. U kunt er ook deel van uit maken door ook lid te worden.

 

Tot 20 juni bij de open dag.