Begeleiden zwemmers tijdens de Haringvliet oversteek

 

Ieder jaar wordt in september op het Haringvliet een zwemtocht van drie kilometer georganiseerd.

En Natsec is daarbij!

 

Klaar voor de start!

Klaar voor de start!

 

Dit jaar heeft de haringvlietoversteek plaatsgevonden op zaterdag 12 september 2015. Dit is een zwem (prestatie) tocht van 3 kilometer die wordt gezwommen nabij de Haringvlietsluizen. Speciaal voor dit evenement werden de Haringvlietsluizen door Rijkswaterstaat gesloten.

Wij brengen onze kano’s naar het strand naast het Expo terrein te Stellendam. Vanaf hier varen wij naar de start op het Quakstrand te Hellevoetsluis. De finish is op het strand bij het Expo terrein.

Wij varen zo dicht mogelijk bij de zwemmers. Soms wil een zwemmer even op adem komen. Soms heeft een zwemmer even kramp en kan dan aan het puntje van de kajak hangen. Mocht het zo zijn dat een zwemmer echt niet verder kan dan is de afspraak dat de kanoër zijn peddel in de lucht steekt. De reddingbrigade komt dan de zwemmer ophalen.

Van de 200 ingeschreven deelnemers zijn er 158 daadwerkelijk van start gegaan.

De eerste zwemmer was na 39 minuten aan de overkant. De laatste deelnemers deden er iets langer over. 1.49 uur. De zwemmers hadden maximaal twee uur de tijd om te finishen. Dat heeft dus iedereen gehaald. Ook al was het water koud en de golven in eerste instantie hoger dan verwacht.

Na afloop was er voor de kanoërs een kopje soep.

Zo konden wij met een warm gevoel over deze dag weer huiswaarts.

 

IMG_1799