Toertocht 18 oktober naar Moeder Aarde ( Abtswoudse Bos) (gaat niet door vanwege gebrek aan aanmeldingen).

Aanstaande zondag zullen we de tocht die in juni is gevaren op veler verzoek herhalen; een tocht naar Moeder Aarde in het Abtswoudse Bos . Het is een prachtige tocht maar vraagt wel een aantal overdragingen. Onderweg varen we over het, afgelopen voorjaar formeel geopende, Aquaduct over de A4.

Het Abtswoudse Bos is een zeer afwisselend gebied met grote oppervlaktes bos, moeras- en ruigte gebied en speel- en ligweiden gelegen aan water. Er liggen veel wandel- en fietspaden doorheen. Landschappelijke ruggengraat van het gebied is de meanderende kreek met grote ecologische waarde. Centraal in het bos ligt het Landart project ‘Moeder Aarde’, een heuvelpartij in de vorm van een vrouwenlichaam. Het hoogste punt (ca 5 meter) geeft een schitterend uitzicht over het hele bos, de polder en de nabij gelegen steden.

Moeder Aarde op het informatiepaneel.

Moeder Aarde op het informatiepaneel.

 

Aan de Delftse rand van Midden-Delfland is tussen de Abtswoudseweg en het kanaal de Schie een nieuw recreatiegebied verwezenlijkt door de Reconstructiecommissie Midden-Delfland.

Met de overtollige grond die vrij kwam bij het graven van waterlopen en vijvers is het landschapskunstobject met de naam: “Moeder Aarde” gevormd.

Het ontwerp van kunstenares Edith Kieser is 200 meter lang en 170 meter breed. De voorstelling van een vrouwenlichaam is eigenlijk alleen vanuit de lucht goed te zien.

 

Let op :

Wij willen graag dat iedereen die mee wil, zich opgeeft.

Bij te weinig deelnemers zal de tocht niet doorgaan.

We vertrekken om 9.15 uur bij Natsec

Graag opgeven of je meegaat bij

Dolf Wemmers: 0643435841//dolf@devnull.nl
Kees de Dreu: 0627437897//k.de.dreu@gmail.com
Ingeborg de Haan: 0612235163//idehaan@xs4all.nl

Graag tot zondag!