Het redden van een schaap

Hallo Kano maatjes,

vandaag een rondje A4 gevaren, ze gaven 14 graden op dus ik dacht dat is mooi om een rondje Moeder Aarde te varen, maar het viel goed tegen, er stond nog best een aardig windje op het water en door allerlei op onthoudingen heb ik het rondje maar ingekort.

Het begon met het redden van een schaap. Tussen de Ooievaars nesten en de A4 lag een schaap in het water en die heb ik er uit gehaald, maar dat viel nog niet mee, zo,n schaap is lood zwaar met al dat water in zijn vacht. Heb hem in de wei gelegd heb een halfuur bij hem gestaan maar hij kon niet meer op zijn poten staan zo moe was hij. Bij de brug heb ik een fietser aan gehouden en gevraagd of hij even naar die boerderij wilde fietsen om te zeggen dat ik een schaap uit de sloot had gehaald, maar dat hij er niet best aan toe was. Dat wilde die man wel doen dus ben ik door gevaren.

DSCN4174 DSCN4175

Op de A4 een bakje gedaan en doorgevaren naar het volgende overdraagsteiger, daar eerst de boterhammen opgegeten en vervolgens een poosje gevist. Ben aan het proberen om een snoek te vangen maar dat is vandaag weer niet gelukt. Via de Slinksloot ben ik terug gevaren en heb
daar ook nog een poosje gevist maar niets gevangen. Ze hebben daar wel een eiland gemaakt ziet er leuk uit met die planken langs de kant. Weer terug bij de Ooievaars nesten kon ik het niet laten om even te gaan kijken of dat schaap al weg was. Toevallig was de boer er bij en liep het schaap te eten, na mijn verhaal van de redding van het schaap verteld te hebben werd ik hartelijk bedankt. Vertelde hem dat dit al het derde schaap was dat ik uit het water heb gehaald, en ook een keer een koe maar daar moest een tractor aan te pas komen. Zo kan je op zo,n rondje in de polder toch best nog wat beleven. Verder gaat alles goed en horen of zien we elkaar wel weer.

ALLEN PRETTIGE KERSTDAGEN EN EEN GEZOND 2016 AAN DE PEDDEL.

Groetjes, Jan Willeboordse.