Botenbestand onder de loep

Kritisch bekijken bestaande clubboten en de aanschaf 2 tweepersoons kajaks.

tweepersoonskajak1 (2)

Wie regelmatig voor de rekken van de clubboten staat, merkt dat sommige boten zeer vaak worden gebruikt en andere liggen te verstoffen. Het wordt daarom tijd de boten met een aantal ‘ervaringsdeskundigen’ kritisch te bekijken en de rekken opnieuw in te richten en mogelijk sommige boten te verwijderen.

De rekken wat anders inrichten geeft ook de mogelijkheid om 2 twee-persoons kajaks aan te schaffen en een plek te geven.

Waarom de aanschaf van 2 twee-persoons kajak?

 

We hebben 2 tweepersoons kajaks. Dit zijn zeer brede boten die vooral geschikt zijn om kleine stukjes te varen. Een toertocht is daar niet mee te varen, zeker als een van de peddelaars wat minder krachtig is. Voor een ouder met kind, of leden waarvan één partner weinig conditie heeft, hebben we eigenlijk geen geschikte boten. Bij nagenoeg iedere toertocht is dit aan de orde.

Een van de pijlers van het, door de Algemene Ledenraad aangenomen beleidsplan, is de aantrekkingskracht van onze kanovereniging te verhogen waardoor er weer meer mensen lid worden en vervolgens lid blijven. De aanschaf van deze 2 boten helpt de aantrekkingskracht te versterken, we hebben daardoor meer te bieden.

In de periode 2014-2015 hebben we ca 50 nieuwe leden kunnen verwelkomen en hebben ca 19 leden afscheid genomen. De (nieuwe) leden die geen eigen boot hebben dragen bij aan het botenfonds dat goed gevuld is.

De aan te schaffen boten zijn van Polyethyleen, dus weinig kwetsbaar. Zijn geschikt om in te zetten bij lange tochten en kunnen bagage meenemen. Ze zijn bedoeld onder meer voor de ouder met kind, voor duo’s met verschillen in conditie, of voor leden die het gewoon gezellig vinden samen te varen. Kortom voor het bestuur reden genoeg om binnenkort met een aantal leden ons te oriënteren.