KVA geeft veel drukte op het water

Kajakvaardigheid A

Op 9 februari jl. gaf Patrick Dousi een informatieavond over de cursus Kajakvaardigheid A (KVA)

De cursus leidt op voor het diploma KajakVaardigheid A, officieel diploma van de Watersportverbond (WSV) en omvat de technieken: voorwaartse slag, boogslag (voor en achter), achterwaartse slag, remmen, zijwaarts verplaatsen, lage steun, achterstevenroer, gecontroleerd omgaan en zwemmen met de kajak. Het examen omvat theorie-examen, praktijkexamen. De cursus sluit zeer goed aan op de jaarlijkse introductiecursus in juni.

Dat bij leden van Natsec vaardigheidscursussen leeft blijkt wel aan de grote opkomst. In de kortste keren had Patrick meer dan 20 aanmeldingen. Dat is natuurlijk erg veel voor 1 instructeur. Daarom is Patrick bereid om een deel nu en een deel in september te instrueren. Op 1 maart is de eerste groep van 12 kajakvaarders enthousiast, in het licht van 2 schijnwerpers, begonnen.

Cursus KV-A

Zie ook: www.zeekajak.nl