Bezoek uit Polen

Bezoek uit Chelmno, Polen bij KV Natsec in Vlaardingen. Van 22 tot en met 28 mei.

Op zondag kwamen de gasten iets eerder aan dan afgesproken en zo is het de hele week gegaan, het programma is flexibel. Nadat de tenten en de overige bagage is uitgepakt, maken de gasten kennis met de Natseccers die aanwaaien en waarvan er enkele blijven om mee te eten. Het is een drukke dag bij Natsec er wordt ook nog examen afgenomen, gelukkig slagen alle deelnemers.

Op maandag valt het weer tegen en besluiten sommige Polen om met de auto naar museum De Schilpen in Maasland af te reizen, dat is ook mogelijk! De rest en de AA’s van Natsec varen. De tentoonstelling over de Ridderlijke Duitse Orde heeft ook enkele herkenningspunten met Polen, en Maasland is pittoresk om er rond te wandelen.

 

Dinsdag wordt er gevaren weer onder bezielende leiding van Jan Willeboordse naar moeder aarde in het gebied van Abswoude, een prachtig tocht door de polder en… over het Aquaduct van de nieuwe A4. S ’Avonds wordt het grootste passagiersschip van de wereld, Harmony of the Seas, uitgewuifd aan de Waterweg.

 

Woensdag huren we fietsen en gaan naar de 2e Maasvlakte, naast de veerboot escorteren enkele zeehonden! In het documentatiecentrum Futureland, de info over de havens met het uitzicht over die grote haven. Na die tocht smaakt de Hollandse bruine bonen pot heerlijk!

 

 

Donderdag gaat het verder naar Delft een deel van de groep gaat weer een stukje met de auto met trailer en de rest  vaart van af de loods. Een mooie zonnige dag een leuk gezicht zo’n grote groep over het water met schitterend weer. Bij terug komst heeft de” trailergroep” voor een heerlijke maaltijd gezorgd.

 

 

Vrijdag wordt de C11  te water gelaten en varen we heerlijk over de vlieten en de plas, we landen bij de Karperhoeve aan , waar we hartelijk worden ontvangen op de boerderij uit 1771, met uitpuilende verzamelingen van gereedschappen en handwerken.

 

De avonden zijn heel relaxed met gitaarmuziek, zang en soms een kampvuurtje of een dansje. Hoe  gezellig kan het zijn!!! Het  enige minpunt is de communicatie hoe lastig is de Poolse taal en de Nederlandse…. Met een beetje Engels en veel handen en voeten en knuffels zijn die barrières een klein beetje op te heffen, maar het blijft dan toch beperkt.

 

Op zaterdag nadat de gasten de kantine en de kleedruimten e.d. hebben gedweild en gesopt, reizen ze na de maaltijd af( ook weer vroeger dan afgesproken). Wij ruimen op en sluiten af…….. zonder de Natseccers die op de lijst staan voor die avond voor de maaltijd in te lichten, best wel slordig en jammer!

Wij kijken en genieten na van een heel geslaagde week, het kamperen bij Natsec is geweldig. Deze week kon alleen het succes worden dankzij de inzet van heel veel Natseccers!!!!! Heel veel dank daarvoor!!!!

Jeanny van der Pijl