Kano vereniging Natsec onder een nieuw dak

Kano vereniging Natsec onder een nieuw dak

jvs031 jvs008

Op 29 oktober was het zover. De deuren van het verenigingsgebouw van de Kano vereniging  Natsec aan de Watersportweg kunnen weer open. De afgelopen tijd is er had gewerkt door heel veel vrijwilligers in en rondom het verenigingsgebouw. Het dak is vervangen, en de straat in en rondom de loods is opgehoogd en ligt er weer strak bij.

Opening kanoloods - okt 2016

— Klik rechts op deze foto voor meer foto’s —

Het asbesthoudende dak was al geruime tijd toe aan vervanging.  Dit was geen simpele klus, want om het dak te vernieuwen moest het gebouw helemaal leeg zijn. Dit houdt in dat de bijna 200 kano’s uit het gebouw moesten. De werkzaamheden zijn door de aannemer in een rap tempo uitgevoerd.  Alle kano’s  zijn uit de hal gehaald en mochten gedurende de bouwtijd bij de buren van watersport Vereniging De Kulk en bij de scouting De Wesselgroep  op het terrein liggen.

Tijdens de verbouwing is er ook gebruik gemaakt om schoon schip te maken met oude en kapotte verenigingsboten en alle zwemvesten zijn opnieuw uitgezocht en gesorteerd. Nadat het dak en het straatwerk  weer volledig in orde was zijn alle boten weer terugbracht op de stellingen .

Zaterdag 29 oktober is dit alles gevierd tijdens een gezellige receptie.  Tijdens de receptie gingen fotoboeken rond, waar heerlijk teruggekeken werd op vroegere tijden. Maar ook worden er plannen gemaakt voor de toekomst. O.a. is het leden aantal sterk gegroeid de afgelopen tijd van 147 naar nu  201 leden. Waaronder een flink aantal jeugdleden.  Twee daarvan, Maarten Bol en Keannu Calister   kregen een leuk overlevingspakket voor in de boot.  In de plannen ligt om speciaal voor de jeugd  in het voorjaar een kampeer / kanokamp te organiseren.  En wist je dat je bij Natsec ook  kano polo kan leren?  En als je ervaren kanoër bent is branding kano op zee helemaal te gek !

De Vereniging  dankt met name het  fonds Schiedam Vlaardingen voor de financiële ondersteuningen, en  een dankwoord voor was er voor alle  leden die de handen uit de mouwen staken.    Daarna was er tijd voor een glaasje en een lekkernij.

Dit alles stelt ons in de gelegenheid om nog jaren door te gaan met de vereniging en mooie activiteiten op het water en land te organiseren.  Kom gerust eens kijken. Een tochtje op de Vlaardingse vaart en  Vlieten is elke keer weer mooi.