Toertocht Rotterdam

Toertocht door Rotterdam

Op eerste paasdag zijn we met een groep door Rotterdam gekanood. Hieronder een kort verslag en de foto’s.

We zijn gisteren met een klein groepje gestart op de Kralingse Plas. Het weer was een stuk frisser dan 2 weken geleden toen we de tocht hebben voorgevaren, maar we hebben het in ieder geval droog gehouden.

Vanaf de Kralingse Plas zijn we door de sluis gegaan en daarna linksaf richting het Oostplein gevaren. Daar zijn we bij een lage maar gladde kant uitgestapt en hebben we de kajaks op wieltjes gezet. En zo zijn we overgestoken naar het Boerengat.

Vanaf het Boerengat zijn we naar de loods gevaren waar vroeger de vuilniswagens hun vuil stortten in vuilnisboten (Buizengat). Om vervolgens weer terug te varen om even een kijkje te nemen op de Nieuwe Maas. Daarna via het Haringvliet, langs de Oude Haven met de historische scheepshelling Koningspoort. En verder richting de Leuvehaven.

Bij de Leuvehaven zijn we uitgestapt voor een korte koffiepauze waar Robin ons trakteerde op allerlei paashapjes. En na een stukje lopen zijn we bij de Steigergracht ingestapt. Dat is waar de Wavepool van Rif010 is geplanned. Uiteraard vond iemand het nodig om daar de watertemperatuur te controleren (en niet alleen met z’n tenen). Via de voormalige Heliport zijn we doorgevaren naar de Rotte en hebben daar door de sluis gevaren naar de Bergse Plassen.

Langs de Bergse Voorplas zagen we een haardvuur branden en hebben we besloten om daar de volgende stop te maken, met heerlijke soorten koffie, thee en wat anders. Daar konden we met de kano’s onder de Straatweg door varen en over de Bergse Achterplas, om via de bushalte weer terug naar  de sluis te varen.

En vervolgens via de Boezembocht en het eerste sluisje van die ochtend weer terug naar de Kralingse Plas. Uiteindelijk hebben we ruim 20 km gevaren. Dit is de route die we gevaren hebben.

Foto’s

(klik rechts op de onderstaan de foto om meer foto’s te zien)
Toertocht Rotterdam - april 2017