Toertocht Strijensas, 21 mei 2017

Toertocht Strijensas

Dit is een wijziging in het programma. In plaats van de Kagerplassen gaan we naar Strijensas.

Vorige maand is er in Strijensas een nieuwe kanoroute geopend. Er is een doorgang gemaakt van de haven naar de Oeverlanden. Hierdoor is het gebied voor kanoers beter bereikbaar.

De Oeverlanden

Net als zijn grote broer de Biesbosch, is ook het gebied Oeverlanden Hollands Diep een zoetwatergetijdegebied. De Oeverlanden strekken zich uit in het zuidoosten van Zuid-Holland, van Numansdorp tot Strijensas. Hier vind je ongerepte natuur, met verruigde rietlanden, open water, geulen en kreken, buitendijkse natuur en wilgenbossen.

De toertocht

We verzamelen om 8:45 uur bij kanovereniging Natsec om de kano’s op de trailer te laden. Daarna vertrekken we om 9:15 uur naar Strijensas. Het is geen lange tocht, dus afhankelijk van de stops die we maken zullen we rond 4 uur weer terug zijn in Vlaardingen.

Ga je mee, geef je dan op bij de toercommissie, email: toerkanovaren@natsec.nl