In memoriam Gerard Bos

In memoriam: Gerard Bos

Vandaag bereikte ons het bericht dat ons oud lid Gerard Bos plotseling is overleden.

Veel van onze oud leden zullen Gerard nog wel herinneren met zijn stevige bouw en altijd enthousiaste stemgeluid was hij moeilijk over het hoofd te zien.

Maar ook de nieuwere leden zullen nog lang van de “erfenis” van Gerard kunnen genieten. Als kanovaarder was hij vaak bezig met het organiseren van kanotochten, kanotochten die we nog ieder jaar varen.

De ”kouwe klauwen tocht” was een bedenksel van Gerard, maar ook was hij een van de initiators van de eerste Biesbosch expedities.

Ook was Gerard begaan met het lot van de minder validen bij de kanoclub mede door zijn standvastigheid tijdens de planning fase van de bouw van de kantine werden er ook faciliteiten voor mindervalide in het bouwplan meegenomen zoals een invalide toilet en douche.

Naast het kanoën wat Gerard nog steeds beoefende was hij een enthousiaste kampeerder en hobby fotograaf.

Gerard was net herstellende van een hartstilstand begin september, en was weer voorzichtig bezig met revalidatie en was blij dat er weer vooruitgang geboekt werd.

Het laatste bericht wat wij van Gerard mochten ontvangen was naar aanleiding van de certificaten uitreiking van de reanimatie cursus die een aantal leden van Natsec, Gerard feliciteerde de cursisten maar was ook benieuwd of er al een AED in de kantine aanwezig was.

Voor nu wensen wij natuurlijk zijn vrouw Angeline en zoon Marinus ontzettend veel kracht. Wij zijn met elkaar een bijzonder mens kwijtgeraakt, die voortleeft in onze herinneringen.