Molentocht op andere wijze

Molentocht op andere wijze!

Niet met de Natsec kanoërs, fiets of Andante maar met een sloep van de Port of Rotterdam. Willem had al lang een wens om eens met de sloep over de Vlaardingervaart te roeien.  Toevallig val dat samen met de georganiseerde molentocht van Natsec op 21 april. Een team van de Mariniers was vorig jaar de 1e die vanuit Rotterdam Schipluiden bereikten met een sloep. Willem maakte zijn roeiers ook warm voor zo rondje. Dit als voorbereiding/training voor de zware tocht van Harlingen naar Terschelling.

Wij roeien vanuit de 1e Eemhaven naar Vlaardingen en zien vanaf de sluis de 1e molen al! Via de Vlaardingervaart, Boonervliet, Foppenplas, Noortvliet richting Schipluiden. In Schipluiden, na passage van de 2e molen, even pauze voor de lunch in het restaurant Middelpunt. Dit restaurant is bij veel kanoërs en fietsers bekend als rustpunt voor een verfrissing of broodje. Op de terugweg besluiten we aan de hand van het weer of we nog een 2e rondje Foppenplas maken. Wij hopen velen van u te zien onderweg bij uw speurtocht naar molens en plaatsen waar ze gestaan hebben in het verleden.

Groet Willem Borsboom