Verdwenen molentocht op 21 april.

Verdwenen Molentocht

 

Op zaterdag 21 april kan er gevaren worden naar de Groeneveldse Molen bij het Woudt. De tocht wordt georganiseerd door Natsec. de Historische vereniging en de Andante.
De tocht voert van Vlaardingen naar de Groeneveldse molen bij ’t Woudt, per kano, fiets of met de fluisterboot.

 

Opgave en kosten

De kosten voor de rondleiding en een beschrijving zijn €3,50.
De tocht rechtstreeks naar de molen is ca 10 km heen en terug. Voor de enthousiaste kanoërs bestaat de mogelijkheid voor een ommetje extra va ca 4 km. Dus geen 30 km zoals op de website stond te lezen.

Op de dag zelf en ook op zondag 22 april van 14.00 tot 16.00 uur is er in de kantine een expositie over de molenplaats waarop nu het clubgebouw van Natsec staat.
Kanoërs: Start ca. 09:00 uur / terug ca 15:30 uur vanaf de Natsec-locatie Watersportweg.

Opgave graag vooraf bij ledenadministratie@natsec.nl
Meer info op www.natsec.nl

Dick van der Velden, 3-4-2018

— Lees hieronder verder —

Achtergrondinformatie

In Midden Delfland stonden in het verleden tientallen molens die de polders droog hielden. Slechts enkele molens, waaronder De Groeneveldse Molen bij ‘t Woudt, zijn behouden gebleven. Op de plaatsen waar de watermolens stonden, zijn soms gemalen geplaatst. Deze plaatsen zijn soms makkelijk herkenbaar, maar van andere ontbreken duidelijke sporen. Tijdens de tocht worden deze plaatsen aangewezen en vertelt de gids allerlei bijzonderheden over de molens. Een bezoek aan de Groeneveldse molen met rondleiding is inbegrepen.

De nummers op het kaartje verwijzen naar de molenplaatsen.
De fietsroute voert langs de Vlaardingervaart naar Schipluiden en dan langs de Zijde en de Monsterse Watering naar De Groeneveldse molen.
Per kano en fluisterboot wordt gevaren via de Vlaardinger Vaart, De Zijde en de Monsterwatering.