Pinksterweekend aan de Regge, 19-21 mei 2018

Pinksterweekend aan de Regge

Beste Natsecers,

19 t/m 21 mei is het weer zover, het Pinksterweekend!! De tourcommisie heeft besloten om Pinksteren dit jaar te vieren aan de Regge in de buurt van Hellendoorn in het buurtschap Marle.

  

Misschien kunt u zich nog herinneren dat we hier voor een aantal jaren geleden ook eens met Pinksteren geweest zijn. Dat klopt!!! De reden dat we hier nu wederom ons kamp op zullen slaan is dat de Regge in de loop der jaren een metamorfose heeft ondergaan. Van een afwateringskanaal van de oude textielindustrieën, naar een waar natuurgebied!

Lees hieronder verder

Het waterschap “de vechtstromen” heeft de Regge in zijn oude beddingen laten meanderen en ervoor gezorgd dat het Reggedal een overstromingsgebied bij hoog water in de winter geworden is. Het resultaat een prachtig natuurgebied in een licht glooiend oud Nederlands landschap. Naast dat de Regge zo prachtig is om te bevaren is natuurlijk ook het omliggende Salland een prachtige fiets en wandel omgeving.  Kaarten zijn bij de tourcommisie ter inzage en bij de VVV van Hellendoorn te koop.

Camping de Schaapskooi

Onze kamp plaats zal de SVR camping “de schaapskooi” in Marle zijn. Een rustige boeren camping aan de Regge met wat schapen en ezels. We krijgen hier een eigen veldje waar we als groep bij elkaar kunnen staan
Er is een “praathuys” voor slecht weer met een aanrecht (zonder kookstel), een tafel, een zithoek en een koelkast. Verder is de camping voorzien van een eenvoudig maar schoon sanitair met 2 wc’s een urinoir, 2 douches en een wastafel in een afsluitbare cabine.

Het adres is Hellendoornseweg 48, 7447 SH Hellendoorn. Mocht u vragen over de camping hebben de eigenares Rie Meillink staat u graag te woord. Telefoon: 0548 681 352. Of op de website www.svrdeschaapskooimarle.nl .

U mag natuurlijk al op vrijdag de 18e mei uw tent op de camping gaan op zetten. Maar we verwachten het merendeel van de deelnemers op zaterdagochtend 19 mei.

Wat we gaan varen

Op zaterdag 19 mei, aan het einde van de ochtend zal de trailer voor een niet al te lange tocht naar Jeugdherberg/hostel de Wilgenweard in Nijverdal rijden.  Vandaar uit varen we een ongeveer 14 kilometer lange tocht met één overdraagpunt, over de Regge. Na  zo,n 8 kilometer passeren we de camping.  Mocht u moe zijn dan kunt u al stoppen, bent u gegrepen daar de prachtige natuur dan vaart u nog 6 kilometer door naar een overdraag punt aan de ‘Hancateweg oost’ waar de trailer weer klaar zal staan om uw kano terug te brengen naar de camping.

  

Op zondag 20 mei varen we een langere tocht van 17 kilometer. We beginnen dan waar we de dag ervoor gestopt zijn en varen verder naar het plaatsje Ommen aan de Vecht. De tocht heeft een overdraag punt waarbij een kanokarretje handig is ( geen must). Bent u erg sportief dan mag u natuurlijk ook vanaf de Camping vertrekken dan is de tocht 23 kilometer met twee overdraag punten

Afhankelijk van de hoeveelheid water voert de stroming van de Regge ons in een rustige tempo mee, wat de tocht ook voor beginners zeker niet al te zwaar maakt.

Op Maandag 21 mei bent u vrij om te vertrekken wanneer u maar wilt, er is dan door ons geen tocht gepland.

  

Opgeven bij de toercommissie

Kortom mensen, een aanbeveling, ga gewoon mee!  De tochten zijn echt voor iedereen te doen en als u de mogelijkheid heeft is het een aanbeveling om ook de fiets mee te nemen (elektrische fietsen kunnen worden opgeladen).

Als u zich op wilt opgeven voor dit weekend doe dit dan bij één van de tourcommisieleden en vermeld u ons dan met hoeveel personen en tenten u meegaat, en of u uw eigen of een verenigingskano op de trailer wilt laten vervoeren of alles met eigen vervoer mee neemt.

Hopelijk zien wij u op 19 mei in Marle aan de Regge!!