Cursus Kajak Veiligheid Test (KVT)

Op verzoek van een aantal leden van Natsec organiseert Patrick Dousi deze zomer een cursus Kajak Veiligheid Test (KVT).

Tijdens deze cursus leer je verschillende reddingstechnieken, die je kunt toepassen wanneer een kajakvaarder op zee is omgeslagen. Je leert zelfstandig een drenkeling te redden. Ook leer je wat je als drenkeling moet doen om veilig gered te kunnen worden. Verder wordt aandacht geschonken aan de nazorg voor een drenkeling. Na het volgen van deze cursus kan je veilig meevaren met een georganiseerde tocht op groot water.

Het certificaat KVT is een vereiste als je een Zeevaardigheid opleiding wilt gaan doen.

De cursus wordt gegeven op zondag 12 en zondag 19 augustus. De eerste dag is een lesdag en de tweede dag wordt het examen afgenomen. Om aan het examen deel te mogen nemen, moet je in het bezit zijn van het KVA certificaat. Het is ook mogelijk om de tweede dag mee te doen, zonder dat je examen doet. Bijvoorbeeld als je het KVA certificaat nog niet gehaald hebt, maar wel graag alvast de reddingen wil oefenen.

Wanneer je slaagt voor het examen ontvang je het certificaat Kajak Veiligheid Test van het Watersportverbond.

De kosten bedragen € 80,- per cursist.

De cursus gaat door bij minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers. Inschrijven kan tot 4 juni 2018.

Meer informatie en aanmelden bij Patrick Dousi. Je kunt een e-mail sturen naar pdousi@gmail.com