AA team

AA team

Het AA team had deze keer een nieuw strijdplan gesmeed! Eerst een rond Foppenplas met een bakkie bij het Jachthuis met daarna een schoonmaak operatie bij Natsec. Ik kan u vertellen dat het zeer een geslaagde sessie is geworden. Rond 9 uur vertrokken wij bij Natsec. Donkere luchten maar een goed temperatuurtje. Op de Boonervliet nog wel even een regenjack aan maar dat was van korte duur. Op de Foppenplas kozen vele een route naar de te ronde boei. Een enkele had waarschijnlijk geen erg in de kleur of afstand en koos voor de dichts bij zijnde gele boei. Dat maakte voor de fotograaf de afstand behoorlijk korter maar gaf hem de gelegenheid om op tijd bij zijn cameraposities te komen. Toch behoorlijke golfjes op de plas en menigeen kreeg wat water in de kajak. Diegene met spatscherm kwamen er droog doorheen. Even later stapte we uit bij het Jachthuis waar we verwend werden met koffie en chocolademelk. De snoeper zat weer een gevulde koek weg te werken. Hij werd er nog op gewezen dat hij aardig begon uit te dijen maar Willem loste dat op met de opmerking: Mijn shirt op een wok gestreken vandaar die bolling.

Na het tweede bakkie en diverse story’s vertrokken we weer richting Natsec.

Via de Middelvliet terug naar de Vaart. Jan maakte met zijn jack en peddel een zeiltje en stoof zo over de Vliet ons voorbij. Dat was lekker met het windje mee terug peddelen. Was een mooi gezicht met wel 10 kajaks over de Vaart. Menig wandelaar of  passagier van diverse jachten zwaaide bemoedigend naar ons. Voor vele is dit toch een verrassing dat bij Natsec zoveel iets oudere peddelaars gezamenlijk op pad gaan. Hechte vriendschap en doorzettingsvermogen zorgt er voor dat iedere maandag de AA peddelaars van wal steken voor een tochtje of een paar keer per jaar een langere expeditie naar een bezienswaardigheid in het Westland. De kajaks werden weer in de loods gestald waar de schoonmaak coördinator, Joop, ons al op stond te wachtte.

Schoonmaak

Ieder noteerde zijn naam op de lijst en het werk werd verdeeld. Ja met 10 man kan je veel doen. Was wel zaak om ons goed te spreiden want we moesten elkaar niet voor de voeten lopen. Kantineploeg, wc en kleedruimte teams togen op pad met emmers sop, zemen en mop emmer. De zolder werd met bezem en raggenbol spinrag en stofvrijgemaakt. Buiten werd het straatje nog aangeveegd wat IJsbrand weer wat werk uit de hand nam. Ook mag vermeld worden dat de tuinman ook druk in de weer was met zijn grasmat en plantjes.

Na gedane arbeid werden we nog verwend met een heerlijk koek, heel toepasselijk voor Natsec: een kano! We kunnen terug zien op een geslaagde teambuildings activiteit van de AA groep.

Klik rechts op de onderstaande foto voor de volgende foto
AA team - september 2018