AA tocht op de maandagochtend

AA Tocht

Lekker op een maandagochtend een rondje peddelen met wat leden van Natsec.
Het is al weer de tweede week van september maar nog steeds heerlijk weer.

  

Via de Noordvliet naar de Foppenplas. Enkele speurders in de AA club zagen wat bouwactiviteiten na het bruggetje over de Kwakel. Zij koersten even de Kwakel op en aanschouwde de werkzaamheden aan de beschoeiing. Goedkeurend vervolgde ze hun weg weer. We ronden alle boeien op de Foppenplas. Daarna koersten we richting het Jachthuis voor een kopje koffie. We werden opgewacht door Jan, die was met de fiets vanwege een blessure aan de schouder. We vormde een gezellig kring want Joop met eega kwamen er ook gezellig bij zitten. De nodige nette moppen en wat sterke verhalen deden de ronde. Even was er lichtelijk paniek, wat gebeurde er op het veldje bij de fietsen. Het bord met de tekst verhuur van boten werd zomaar uit de grond getrokken en verwijderd. Het 2e bakje koffie werd even door Ellie geregeld en Petra stoof op het heerschap af. He afblijven dat is mijn bord. Hij sputterde nog even tegen met de uitspraak: het bord staat voor mij bord.

  

Toen zag hij waarschijnlijk de sterke groep AA vaarders zitten en droop af naar zijn auto. Even later schroefde hij een mini bordje met de tekst maximaal 12 passagiers aan het bord van de veerboot. Hij was snel vertrokken. In zo geval had overleg met de eigenaar van het Jachthuis tot een betere oplossing gezorgd en had hij vast nog een kopje koffie gekregen!

Zo maak je nog eens wat mee op een AA tocht. We besloten richting de Bommeer te varen waar we via het kleine slootje om het Pannenkoek eiland heen peddelde. Via de Boonervliet richting Natsec. Voor de wind ging het rap naar de Vlaardingse Vaart waar we even later bij Natsec afmeerde. De kajaks lagen rap in de loods. Wie weet zien wij u de volgende keer ook op maandagochtend.