Zeetocht Springersdiep

Zeetocht Springersdiep

Zondag 2 september zijn we met een groepje op zee gaan varen bij Springersdiep. We varen hier pal naar het westen, tussen de tonnen door. Nu lagen de meeste tonnen er niet. We zagen de eerste tonnen pas toen we de Aardappelbult al voorbij waren.

   

Verderop zijn we richting het strand gevaren voor een koffie- en lunch pauze. Maar eerst nog even een redding uitgevoerd om te laten zien hoe snel je weer in de kano zit als je omgeslagen bent. Paul had het warm en was onze vrijwilliger. En dat heeft hij later nog een keer herhaald om te laten zien dat hij ook zonder hulp kan instappen.

   

Zeehonden en stroom tegen

Tot aan de lunch hadden we de stroming mee en hadden we al 2/3 van de tocht achter de rug. Nu kregen we een lichte stroming tegen. Het stuk na de lunch duurde uiteindelijk net zo lang als het eerste stuk. Maar dat was ook omdat we verrast werden door 10-tallen zeehonden die om ons heen zwommen. Nieuwsgierig als die zijn steken ze de kop boven water, kijken even rond en verdwijnen weer onderwater. Een prachtig gezicht, vooral voor Viola die voor de eerste keer meevaart op zee.

   

Al met al een gezellige tocht. En nog een laatste tip: kijk uit goed waar je parkeert, want dat kan een bon opleveren.
Dit is de route die we hebben gevaren, afstandmeten.nl .