Toertocht de Blauwe Verbinding

De Blauwe Verbinding

In 2012 startte de aanleg van ‘De Blauwe Verbinding’. Het is een bijzondere waterverbinding tussen het Zuiderpark in Rotterdam, het toekomstige landschapspark het Buijtenland van Rhoon en de Zuidpolder in Barendrecht. Na zes jaar van werkzaamheden is de Blauwe Verbinding op 6 juli 2018 officieel geopend door de waterbak in het Heulwegviaduct in gebruik te nemen. Waar voorheen auto’s reden, kunt u nu met een kano of een fluisterbootje varen.

  

Toertocht

Op zondag 21 oktober gaan we de Blauwe Verbinding varen. Dat is een nieuwe kanoroute van Barendrecht naar het Zuiderpark. Het eerste stuk slaan we over, zodat het een korte route wordt van zo’n 12 km. Tenzij de meerderheid dit graag heen en weer vaart. Dat kunnen we die ochtend beslissen. Het is handig om een kanokarretje mee te nemen.

Voor meer informatie kijk op de website www.rotterdam.nl

We willen om 8:45 verzamelen, zodat we om 9:15 uur kunnen vertrekken. De trailer gaat mee.