Tijden veranderen

Nieuwe ontwikkelingen bij de Kano Vereniging Natsec.

Door de vergrijzing neemt het aantal Anders Actieve leden sterk toe. Iedere maandagochtend vertrekken er enkele leden voor een AA tochtje over de Vaart en de Vlieten.

  

Deze ochtend zelfs 10 Anders Actieve leden terwijl er zelfs enkele leden niet waren. Je hoef niet speciaal lid of oud te zijn voor onze AA groep want ieder is welkom op maandagochtend. Prachtig weer en de stemming zat er weer snel in dankszij enkele lollige opmerking van het jongste AA lid. Hij kan het niet laten om zijn maatjes te plagen maar ze laten hem in de waan van grapjas. Ook dat is mogelijk bij onze club! Onderweg kwamen we nog een gestrande zwaan tegen maar na goed speurwerk ontdekte Jan en Arie dat er Vlietzicht op staat. Waarschijnlijk los geschoten en een paar honderd meter verwaait. Ze bleek te zwaar te zijn om te slepen. Die komt wel weer in het nest terug en we peddelde verder. We voeren de Trekvliet op en kwamen even later in een groep ganzen terecht die verschrikt opvlogen. De kenners wisten het al: ze maken zich klaar voor het zuiden, ze vliegen tegen de wind in om snel omhoog te gaan of het zal niet lang meer duren maar voor er ijs ligt vertrekken ze.

Koffie

We besloten naar Maassluis te peddelen voor een bakje koffie bij de jachthaven. Ieder zocht een plekje om uit te stappen en stelde zijn kajak veilig op de oever. Jan nam ons mee naar zijn nieuwe project: het herstellen van een oude sloep. De ouderdom sloeg toe in het hout want er waren wat delen verrot. Jan had wat gangen weggezaagd en had de eerste van 5 gangen er al op gemaakt. Knap stukje werk maar we hadden snel door dat er veel tijd in zou gaan zitten. Jan was er wat trots op dat het zo goed lukte want dat had hij ook nog niet eerder gedaan. Ja dat is iets anders dan een vogelhuisje timmeren. Toen was het tijd voor de koffie. Na het 2e bakkie stapte we weer in. Ja dat in en uitstappen is altijd een leuk gezicht: de één uit het zicht en de ander met hulp in zijn kajak met de hoop niet om te slaan want Willem liep weer rond met zijn mobieltje.

Woonboot gered

Via de 2e Vliet terug naar de Boonervliet want we hadden gehoord dat de woonboot gered was van de ondergang. Dat wilde we van dichtbij zien. Jan vertelde dat hij 50 jaar geleden al aan boord kwam van dat woonbootje en er mooie herinneringen aan had. Wie weet komt er nog een mooi verhaal over het ontstaan, ondergang en wederopbouw van het woonbootje? Op de Boonervliet stond een aardig windje maar enkele slimmeriken bleven dicht onder het riet peddelen en wisten zo uit de wind te blijven. Diegene onder zuidoever hadden het een stukje zwaarder. Op de Vaart aangekomen gingen we voor de wind richting Natsec. We kregen het zelfs warm zo voor het windje, wat was het weer een heerlijk tochtje geweest. Wel iets langer dan normaal maar dat kwam door het bakje koffie zo ver weg, helemaal in Maassluis. De kajaks werden drooggemaakt en weer in de rekken gelegd. We namen afscheid van elkaar en als oude kajakvrienden riepen we naar elkaar: tot volgende week en fietsten we weer naar huis.

Willem.

Klik rechts op de onderstaande foto voor de volgende foto
AA tocht - oktober 2018