Woonboot gezonken

Maandagochtend 7 oktober, met schitterend weer, waren de AA vaarders weer met goede moed met een aantal kajaks op het water te vinden van de Vlaardingse Vaart en de Vlieten. Via de Boonervliet richting het Jachthuis.

 

Woonboot gezonken

We wisten het al maar hoopte toch op een wonder ondanks dat de tent gesloten was na 1 oktober! Eerst werden we nog verrast doordat we zagen dat de vertrouwde woonboot, de enigste nog in dit gebied, half gezonken tegen het steiger lag. Aantal ramen kapot, wat zou er gebeurd zijn. Gezien de staat waarin ze verkeerde gingen wij ervan uit dat dit het einde van de woonboot zou zijn. Bij een latere tocht bleek er toch redding te zijn want ze was weer gelicht en dreef weer naast het steiger. Alleen wat zou de toekomst nog brengen voor dit vaartuig en haar historische rechten op deze plek? We peddelede langs het Jachthuis en zagen dat de deuren echt dicht waren. We besloten naar Maassluis te peddelen voor een bakkie koffie. Bij de splitsing van Maasland en Maassluis zagen we nog 3 Westlanders liggen. Zo te zien al aardig ingepakt voor de winter. Blijf altijd een mooi gezicht die historische vaartuigen. Vlak voor de jachthaven ontwaarde we een nieuw bord voor de scheepvaart. Duidelijk leesbaar met de tekst van de openingstijden van de pas geopende Monstersche Sluis. Dit geef weer ideeën voor volgend jaar voor een rondje Vlaardingen – Nieuwe Waterweg – Vlaardingen of gewoon even een rondje door de haven en na zo 2 uurtjes weer terug door de sluis.

  

Koffie

Hopelijk passen ze die openingstijd nog aan! De koffie smaakte weer prima bij ons vertrouwde adres waar we de laatste tijd regelmatig komen. Na de koffie weer op pad richting de kajak. De één werd geholpen en de ander stapte een beetje uit het zicht in. Soms zie je de raarste caperiolen maar het gelukte ieder droog in te stappen. De terugreis verliep voorspoedig met hier en daar nog een blik op de natuur of iets bijzonders tussen het riet.

  

Altijd wel iemand die iets wist te vertellen wat we ontdekte. We kunnen weer terugkijken op een geslaagde Anders Actieven ochtend.