Nieuwe ontwikkeling AA

Nieuwe ontwikkelingen in de samenstelling AA leden

Op maandag waren er weer 6 sportieve AA leden die van wal staken. We misten er een paar maar ook een nieuw gezicht bij de club. Pas lid geworden en hij vond dat AA clubje wel gezellig. Willem enthousiast vertellen wat we zoal deden met de opmerking dat er over de vele tochtjes wel iets geschreven wordt. Waar zijn we geweest, wat hebben we beleefd en wie waren erbij. Soms moeten wel eens een naam weglaten waarop het nieuwe lid vroeg: waarom.

  

Willem begon te glimmen en vertelde: ik ben al jaren de benjamin of te wel het jongste lid en daar plaag ik ze wel eens mee! Dan is het slimmer om namen weg te laten maar vele weten het dan wel aan de hand van de opmerkingen. O, hoe oud ben jij dan Willem? 68 Was het antwoord. Nou dan ben ik 2 jaar jonger! He, he daar zullen ze wel blij mee zijn want nou moet ik oppassen met mijn grappen qua leeftijd want ik hoor nu ook bij de oudjes.

Zo zie je maar dat je de eerste kilometer aardig vol kan kletsen. We waren nu ter hoogte van de Watersport Vereniging de Bommeer waar vrijwel alle steigers leeg waren. Nu kan je echt zien dat het winterseizoen is begonnen.

  

We merkten het ook al aan de temperatuur. Behoorlijk fris en soms viel er ook een spatje. Op de Trekvliet gingen we voor de wind en dat scheelde wel een jas. De trekvogels waren al aan het samenkomen en vlogen al rondjes over de polder. Die gaan spoedig op reis naar het Zuiden. We besloten via de smalle doorsteek naar de Foppenplas te peddelen. Het geijkte rondje over de plas met het ronde van de boeien als doel. Willem schoot weer de nodige plaatjes en beloofde van deze spannende tocht weer iets te schrijven. Dit ook naar aanleiding van eerdere opmerking van een lid dat in het verleden op een woonbootje was geweest die laatst nog gezonken had gelegen. Willem had al wat dia’s gekregen en wat info over van Dijk, het huidige Jachthuis. Daar is in de loop der jaren veel veranderd. Willem hoop nog meer info te krijgen voor een leuk verhaaltje over die plek waar velen vroeger een bootje hebben gestald, huisje hebben bewoond op de camping of een glaasje hebben genuttigd.

  

Via de Boonervliet terug, maar het kleine slootje naast het Pannekoek eiland werd wel meegenomen, richting Vlaardingen. Midden op de Boonervliet verliet een pedelaar de groep en peddelde naar het Vlietland. We maakte natuurlijk de nodige grappen maar waren toch nieuwsgierig wat ie daar deed! Zag je wat waarop hij zei: een roerdomp maar het bleek een dot riet te zijn.  U begrijp dat werd weer lachen en Willem werd gelijk getest op zijn gehoor. Gelukkig nog goed want hij wist te vertellen dat wat we hoorde in de verte dat het geen zeehond was maar gewoon een grote hond met een stevige blaf. We besloten deze keer bij de Watersport Vereniging de Bommeer koffie te gaan drinken. We hadden het fris gekregen met die tegenwind op de Boonervliet en waren toe aan iets warms. Gezellig tentje, de koffie en chocomelk smaakte prima. Het laatste stukje naar Natsec zat er daarna snel op. De kajaks werden droog gemaakt en weer in het rek geplaatst.

Willem Borsboom.