Kanoën in Sydney

Kanoën in Sydney

Voor mijn afstudeerstage ben ik naar Sydney gegaan en naast al dat studeren verken ik Sydney. En hoe beter een nieuwe stad te verkennen dan in de Kano. Daarom heb ik mij aangesloten bij de Sydney University Canoe Club. Elke vrijdag varen we er een klein rondje in de haven van Sydney en elke eerste zaterdag van de maand maken we een lange tocht om de baai en havens verder te verkennen. Zo ben ik op de eerste lange tocht naar Shelly Beach gevaren en ben ik de keer erna hebben we verschillende baaien verkend.

Kanoën in Sydney  

Het varen hier is in alle opzichten anders dan wat ik gewend ben. Te beginnen is het water zout, we varen tenslotte in een baai en zijn overal vrij grote golven omdat we in hetzelfde water varen als de ferrys, grote jachten en cruiseschepen. En dan zit er natuurlijk nog alles wat in het water zwemt (haaien, kwallen en diverse andere vissen). Maar als je je angsten overwint is het een geweldig gebied om te varen. Schitterend blauw water, rotswanden met veel groen, mooie stranden en zalige temperaturen. Overal in de baaien zijn stranden waar je aan kan meren om te rusten en een stukje kunt zwemmen. En dan zijn er natuurlijk de geweldige bouwwerken waar je zo lang vaart zoals het Opera-house en de Harbour-bridge. Maar wat ik persoonlijk geweldig vind, is varen in de schemer licht over een wolk van kwallen in het water de licht geven.

  

Ik ben blij zo’n fijne canoe club te hebben gevonden waarmee ik Sydney vanaf het water verken.

Macha de Dreu