Lezing over de Broekpolder op 26 febr. 2019

Lezing over de Broekpolder

Mart Mosterd zal vertellen over de Broekpolder. De geschiedenis: over het ontstaan van de nieuwe Broekpolder, (baggerproblemen etc) nadat alle boerderijen in de 50er jaren verdwenen en wat over oude boerderijen uit de Broekpolder. Verder komt de Fluisterboot (vroeger en nu) aan bod, waarmee we een virtuele rondvaart gaan maken en we onderweg allerlei planten en dieren en andere interessante dingen zien. Verder haalt Mart wat anekdotes uit zijn jeugd op die met de omgeving te maken hebben.

Broekpolder

Dit wordt een gecombineerde lezing met Natsec. De locatie is de kantine van kanovereniging Natsec, Watersportweg 40, 3138 HD Vlaardingen, de aanvang is 20.00 uur.

In verband met capaciteitsproblemen moet u zich van tevoren opgeven. Gaarne zo spoedig mogelijk, liefst via email: info@hvv-vlaardingen.nl of telefonisch 06-53587342 (Ernst Lohmann). Iedereen die zich opgegeven heeft wordt geïnformeerd of u een plaats heeft weten te veroveren. Doe het snel, want vol=vol. Geef duidelijk uw naam, adres en telefoonnummer.

Brouckmolen

Tijdens de lezing-avond op 26 febr. a.s. zal ook nog de expositie Van Brouckmolen tot Natseclocatie te zien zijn. Deze expositie geeft een beeld van wat er zich in de loop der eeuwen op onze locatie heeft afgespeeld.