Toertocht Vlietlanden op zondag 17 maart 2019

Gezamenlijke toertocht met kanoverenigingen Dajaks, Biesbosch Bevers en Zeeburg

Afgelopen winter heeft Natsec met veel plezier mogen genieten van een uitnodiging van de Dajaks voor een Biesbosch-oliebollentocht, gevolgd door een enorm gastvrij onthaal bij kanovereniging Zeeburg tijdens onze Amsterdam Light Tour. Goede redenen om deze kanoverenigingen eens terug uit te nodigen voor een tochtje door onze wateren. “Ons” veenweidegebied -de Vlaardingse Vlietlanden dus- is een prachtig, wijds, oer-Hollands landschap en weer eens wat anders dan die drukke Amsterdamse grachten of de besloten wilgenvloedbossen van de Biesbosch😊. En bovendien is het leuk om af en toe eens met wat andere kanoverenigingen op te trekken.

Vandaar dat onze eerste toertocht van het jaar zich in ons eigen kanogebied afspeelt en gecombineerd gaat worden met andere gezichten. En wat zou het leuk zijn als de Dajaks hun ‘Rode Wolk’ zouden meenemen, het zusterschip van onze C11. Wie weet komt het tot een wedstrijdje wie de snelste boot (of bemanning) heeft….

  

Het programma

We verzamelen om 09.30 uur. Er is dan tijd voor een kopje koffie/thee, iets zelfgebakken lekkers uit eigen keuken (wordt voor gezorgd), spullen uit- of inpakken en omkleden.

Rond 10.00 uur zit iedereen in de kano en vertrekken we. Onze tocht gaat door de ons al zo bekende Vlaardingse Vlietlanden, maar die nooit hetzelfde zijn en altijd weer mooi. Het voorjaar is dan al goed op gang en we kunnen volop genieten van Hollandse luchten, wuivend riet, baltsende futen, krak- en kuifeendjes, diverse soorten ganzen en allerlei rietzangers die luid in hun territorium zitten te roepen.

De lengte van de route die we gaan varen is ongeveer 17,5 km en gaat via de Vlaardingse Vaart naar het noorden, vervolgens richting het westen door de Vlaardingse Vlietlanden en verder naar Maassluis. Daar nemen we de Boonervaart en peddelen we terug naar Natsec. Onderweg doen we een boterhammen-stop (zelf meenemen) en na afloop, bij aankomst weer bij Natsec, is er een kom soep (wordt voor gezorgd).