Verslag Vlietentocht

Verslag Vlietentocht van 17 maart

  

Op zondag 17 maart hebben we samen met de Dajaks, de Biesbosch Bevers en Kanovereniging Zeeburg een mooie tocht door de Vlietlanden gevaren. Allereerst werden we ontvangen met koffie en diverse koeken, waarvan de kuch-cake toch wel één van de lekkerste was. Daarna zijn we in de kano’s gestapt en zijn we via de Foppenplas naar Maassluis gevaren. Daar werden we gastvrij onthaald met koffie bij het Watersportcentrum Vlietland. En van daaruit zijn de meeste een wandeling gemaakt naar de Monsterse Sluis en terug. Daarna via de Noordvliet en de Vlaardingse Vaart weer terug naar Natsec, waar we konden genieten van een kop heerlijke pompoensoep.

Het was erg leuk om eens met kanoërs van andere verenigingen samen te varen en ervaringen uit te wisselen. Dit geeft ook mogelijkheden om eens vaker in Amsterdam te gaan varen, samen met leden van Zeeburg. En ook als we in de Biesbosch gaan varen kunnen we tips krijgen van de mooiste slootjes en waar we moeten zijn als we bevers willen zien. Of we kunnen een keer samen op zee gaan varen. We hebben al een liefhebber om een rondje Maassluis te varen via de Monsterse Sluis en de Waterweg.

klik rechts op de foto voor de volgende foto
Vlietlanden - Maart 2019