Toertocht 101 bruggetjes, maar dan een beetje anders. Zondag 19 mei 2019

De maandelijkse kanotocht, georganiseerd door de toercommissie is in de Krimpenerwaard. Aanvankelijk stond de 101 bruggetjestocht op het programma, maar nadat we deze hadden voorgevaren besloten we een nog mooiere tocht, ook met veel bruggetjes, aan te bieden.

We beginnen in het Loetbos. De Krimpenerwaard, het gebied waar onder meer het Loetbos in ligt, werd vroeger voornamelijk gebruikt voor veenwinning. Sporen hiervan zijn nog steeds te zien in de vele sloten in het gebied. Die werden gebruikt om het water van de veenwinning af te voeren. Toen de veencultuur verdween zijn vele veenmoerasgebieden omgezet in grote percelen, polders voor vooral weidebouw.

Langs het gebied stroomt het riviertje ´de Loet´, een rivier met groene oevers. In de jaren 50 is het Loetbos aangelegd (ca 170 ha groot) en strekt zich over een lengte van 10 km langs het oude veenriviertje. We varen niet alleen in dit gebied maar gaan de polder in en varen via de Ringvaart naar Berkenwoude en komen via Zuidbroek weer in de Loet. Vanwege de hoogteverschillen van de waterniveaus moeten we wel een aantal maal kort overdragen.

De geschatte lengte van de tocht is zo’n 16 km en goed te doen voor beginners.

Mensen die mee willen kunnen zich vooraf aanmelden bij de toercommissie via emailadres: toerkanovaren@natsec.nl

Mocht de tocht onverhoopt niet doorgaan dan kunnen wij u dit vooraf laten weten. U kunt daarbij ook aangeven of u gebruik wilt maken van de trailer voor vervoer van uw kano.

We verzamelen om 8:45 bij Natsec.  Verwachte terugkomst tijd bij Natsec is tussen 16:00 en 17:00.

Met vriendelijke groet,
de toercommisie.