Kanotocht door de Monstersche Sluis

Zondag 30 juni 2019 zijn we met 10 zeevaarders vertrokken richting de Monstersche Sluis. Sinds de opening van deze gerenoveerde sluis zijn er al plannen om een keer een rondje te varen naar Maassluis en via de Waterweg terug te varen. Maar dan moet het tij wel goed zijn, als we niet tegen de stroom in willen varen. Die zondag was het om 14:00 uur hoogwater in Hoek van Holland en dan stroomt de het water van 13:00 – 16:00 uur richting Vlaardingen.

Kanovereniging de Dajaks waren ook vertegenwoordigd met 3 zeevaarders. In het voorjaar gaf Nicolaas aan dat hij dit rondje ook graag mee wilde varen. Temeer ook omdat we dan langs zijn werkgebied, de Blankenburgtunnel, zouden varen.

Het was een hele afwisselende tocht. Heen via de Vlietlanden. Daarna werden we geholpen door de vrijwilligers van de Stichting Monstersche Sluis die voor ons de brug open maakten en ons door de sluis heen hielpen. Erg leuk om mee te maken. En daarna een pauze in de passantenhaven van Maassluis.

Volgens planning gingen we tegen 13:00 uur de Waterweg op. Hier was het water erg rustig. We hebben hier de boeien gevolgd richting Vlaardingen. En onderweg nog even stil gelegen bij de bouw van de Blankenburgtunnel. Bij Vlaardingen aangekomen nog even de optie overwogen om langs het quarantainestrand bij Heijplaat te varen, maar Dat bewaren we voor een volgende keer. Dus zijn we via de Delflandse Buitensluis en de Vlaardinger Driesluizen weer terug naar de kanovereniging. Op de foto’s is ook het hoogteverschil te zien van het water voor en na de sluis.

Klik op de route die we hebben gevaren. En er staat een leuk stukje op de website: Monstersche Sluis.

Klik rechts op de onderstaande foto voor de volgende foto.

Rondje Maassluis - juni 2019