Biesbosch weekend, 12/13 oktober 2019

We hebben helaas moeten besluiten dat het Biesbosch weekend niet doorgaat. Dat heeft meerdere redenen, het weer, onze eigen beschikbaarheid en vooral de weinige aanmeldingen.  We zien jullie graag weer bij een volgende toertocht.

Ons jaarlijkse weekend naar de Biesbosch is in zicht.

In dit doolhof van rivieren, eilandjes met wilgen en kreken met schoon en helder water kun je de Biesbosch het best leren kennen. In alle stilte kunnen we door smalle kreken en moerassig gebied op zoek gaan naar prachtige ijsvogels of roofvogels zoals de visarend, kiekendief en buizerd. Terwijl ook bevers of een beverburcht  tot de mogelijkheden behoren. Verder is er ook een grote sortering aan prachtige bloemen en planten. Voor ieder wat wils. Omdat dit gebied behoort tot één van de weinige zoetwatergetijdengebieden van Europa kun je er ook eb en vloed meemaken.

Wat gaan we varen

We rijden met de auto’s naar de Kop van ’t land in Dordrecht. Daar varen we met het veer over naar de Veerweg en dan rechtsaf naar Spieringsluis. We komen dan vlak na de afslag naar links aan de linkerhand een mooie instapplek tegen vlak bij de Spieringsluis. In dit  water bij de Hilweg en de Spieringsluis zullen we de kano’s te water laten. De auto’s kunnen we hier ook parkeren. Vanaf hier kunnen we het nieuwe gebied makkelijk invaren. Zie: http://maps.google.com/

Er is een nieuw gebied ingericht speciaal voor kanoërs; het prachtige natuurontwikkelingsgebied Jantjesplaat. We hebben hier al eerder gevaren en zijn zeer nieuwsgierig hoe de nieuwe natuur zich hier ontwikkelt. De eerste dag varen we via dit gebied naar onze overnachtingsplek “De Biesboschhoeve” op eiland ‘De Vischplaat’ . Camping de Biesboschhoeve

Op zondag is het plan om Biesbosch Museum en het buitenmuseum de Pannekoek te bezoeken. De Pannekoek is het buitenmuseum van de Biesbosch. Het is een zogenaamde hakgriend van ongeveer 8 hectare groot die direct naast het Biesbosch Museum ligt. Het gebied is voorzien van wandelpaden en over land bereikbaar. De uitgezette wandeling van 2 km voert langs een wilgentuin en een vangpijp van een eendenkooi. 

Zoals het er nu uitziet is het weer uitstekend. Droog, overdag rond de 14 graden. Het kan ’s nachts wel afkoelen tot een graad of 11.
We hopen dat er veel kinderen meegaan. Al was het maar om hout te sprokkelen, het kampvuur aan te steken, marshmallows te roosteren en helpen de pannenkoeken op te eten. 

We verzamelen zaterdag 12 oktober bij Natsec om 8.45 uur, vertrek ca. 9.30 uur. Dan zijn we zondagmiddag rond 17:00 uur weer terug.
De trailer gaat mee.

Wie gaat er mee

Je kunt je opgeven via:

toerkanovaren@natsec.nl

Hopelijk tot volgend weekend, de toercommissie.