Verslag Toertocht Amersfoort

Afgelopen zondag hebben we in Amersfoort gevaren. We waren met een kleine maar gezellige groep van 8 kajakkers. We waren alleen niet helemaal zeker van het weer, maar het klopte heel goed met de voorspelling. En we hadden dan ook prima kanoweer.

Het was een mooie afwisselende route, door het oude centrum, een stuk natuur en veel overdragingen. Totaal hebben we de kajaks 5 keer overgedragen.

De route ging eerst via de toegangspoort door het centrum van Amersfoort. Dit waren niet veel kilometers, maar het kostte wel wat tijd om alles te zien. We passerden daar Museum Flehite, dat is één van de Muurhuizen. Die lopen voor 2/3 rond om het oude centrum. De tunnel waar we niet door mochten varen is ook een onderdeel van de Muurhuizen. Met de eerste pauze hadden we dan nog maar 6 km gevaren. Na de lunch zijn we langs de Koppelpoort gevaren en via het Valleikanaal naar de Barneveldse Beek gevaren. Hier hebben we ook nog ijsvogels gezien. We hebben dit een stuk tegen de stroom in gevaren en daarna met de stroom mee weer terug richting het eindpunt.

Dit is de route die we hebben gevaren. Klik op de afbeelding voor de gedetailleerde route.

Klik rechts op de onderstaande foto voor de volgende foto.

Amersfoort - okt 2019