De AAers gaan snoeien

Op 20 januari vertrekken 7 NATSEC-AAers met de kano richting Zouteveense polder. Achter de luiken zijn snoeischaren, bijlen en werkhandschoenen opgeborgen. Ze gaan bomen snoeien bij Dick en Rene Mak. Na een tochtje over de Zweth worden ze opgewacht door Peter en Jaap die, in blessuretijd, maar op de fiets zijn gegaan. Eerst is er werkoverleg bij een kopje koffie. Er wordt kennis gemaakt met Piet van der Eijk, hovenier, die les zal geven. En ook wordt door Dick voorgelezen uit een streekroman die is gesitueerd in de Zouteveense polder. Daarna laat Piet zien hoe je vruchtbomen snoeit en gaat ieder aan het werk. Als de bomen zijn gesnoeid en alles is opgeruimd bedankt Wim Piet en overhandigt hem nog een flesje wijn. Dan deelt Rene nog een kop heerlijke erwtensoep uit. Daardoor versterkt besluit de groep nog een extra rondje te varen via het aquaduct over de A4 en via de Slinksloot terug.

Ook dit was weer een heel fijne dag met de AA.
Dick van der Velden

Hieronder de foto’s van Wim van der Eijk en Dick van der Velden

Snoeien AA - jan 2020