Geslaagde Coronavrije toertocht

Afgelopen zondag zijn we met een groep kanoërs vanaf Natsec vertrokken voor een toertocht door de polder. Dit zou de eerste Coronavrije toertocht zijn. Vooraf zijn de deelnemers geïnstrueerd om zich vooral aan de regels te houden omtrend de Corona en minimaal 1,5 meter afstand te houden.

We zijn om 10 uur vertrokken richting de Vlieten. Nog ruim voor de Boonervliet zijn we van het water af gegaan om 5 meter lager via een smal slootje naar de Zweth te varen. Eenmaal in de Zweth kom je in een heel ander terrein en vaar je tussen de weilanden. Vervolgens hebben we de bordjes gevolgd en zijn we via de Slinksloot naar het aquaduct over de A4 gevaren. Daar zijn we gestopt voor de lunch.

Na een ruime pauze met zelfgebakken cake en appeltaart zijn we weer in de kano gestapt en via de Zweth en de Slinksloot naar het gemaal gevaren. Via een smal slootje konden we iets verder doorvaren. Daar hebben we overgedragen en konden we bij een steiger weer instappen. Als daar nu niet net een sloepje had gelegen. In de Vlaardingse Vaart was iedereen weer op bekend terrein en waren we al snel weer op weg naar de kanovereniging.

Al met al was het een geslaagde tocht. Vooral omdat de meesten nog nooit in de polder hadden gevaren en dit toch heel anders was dan een rondje over de Vlieten. De route staat hier en bij de kanoroutes.
Klik rechts op de foto hieronder om meer foto’s te zien.

Poldertocht - juni 2020