Biesbosch weekend, 26 en 27 september 2020

Ons jaarlijkse Biesbosch weekend gaat door. We varen dit jaar onder leiding van onze bushcraft expert Paul de Weerd.

In dit doolhof van rivieren, eilandjes met wilgen en kreken met schoon en helder water kun je de Biesbosch het best leren kennen. In alle stilte kunnen we door smalle kreken en moerassig gebied op zoek gaan naar prachtige ijsvogels of roofvogels zoals de visarend, kiekendief en buizerd. Terwijl ook bevers of een beverburcht  tot de mogelijkheden behoren. Verder is er ook een grote sortering aan prachtige bloemen en planten. Voor ieder wat wils. Omdat dit gebied behoort tot één van de weinige zoetwatergetijdengebieden van Europa kun je er ook eb en vloed meemaken.

De eerste dag varen we via dit gebied naar onze overnachtingsplek “De Biesboschhoeve” op eiland ‘De Vischplaat’ . De volgende dag varen we via een andere route weer terug. En iedereen kan mee.
Ook voor kinderen is deze tocht erg geschikt. Al was het maar om hout te sprokkelen, het kampvuur aan te steken, marshmallows te roosteren en helpen de pannenkoeken op te eten. 

We verzamelen zaterdag 26 september bij Natsec om 8.45 uur, vertrek ca. 9.15 uur. Dan zijn we zondagmiddag rond 17:00 uur weer terug.
De trailer gaat mee.
Opgeven kan bij Paul de Weerd, email: pa.deweerd@telfort.nl .