Biesbosch zwemtocht

Zaterdag 29 augustus, de dag van de Biesbosch zwemtocht. Tassen vol met eten en warme kleding gingen mee in de kano’s van Ruud en Frits-Jan. Zes zwemmers gingen te water: Erik, Marc, Wiebe, Clara, Arlene en Ingrid.

Het eerste stuk zwemmen begon meteen mooi door de natuur van de Biesbosch. Een mooi smal stukje zwemmen tot we bij de Huiswaardsloot aankwamen: veel viezigheid en boomstammen overal in het water. Dit was het moment dat alle zwemmers in de kano’s moesten klimmen en een klein stukje moesten mee peddelen. Sommige takken hingen zo laag dat we moesten bukken en er maar net onderdoor konden. Eenmaal voorbij alle boomstammen sprongen we weer één voor één het water in. Nog een klein stukje zwemmen tot we bij de eerste stop waren.

Even eruit geklommen en wat gedronken. Er vielen een paar kleine druppeltjes en dat was het startsein dat we weer verder gingen zwemmen. De volgende etappe was 2 km lang. Met tussendoor een stukje wadlopen tussen de vieze plantjes. Gelukkig sloegen we ons hier doorheen en kwamen we aan op de tweede pauzeplek. Hier kwamen de klapstoelen en koffiekannen tevoorschijn. Dit was de langere pauze waarin meer werd gegeten: pannenkoeken, kano’s, bananen, krentenbollen, droge worst en stroopwafels.

Na deze goede maaltijd mochten we weer een stukje zwemmen: 2,6 km nu. Hoewel we onze armen wel begonnen te voelen, ging het toch erg lekker nog. Lekker door gezwommen tot onze laatste pauzeplek. De plek waar Ruud de kano op het gras tilde en we lekker konden zitten om nog wat te eten en drinken. De pauze duurde wat langer dan gepland, maar de zon scheen ook zo lekker nog! Toen kwam het moment dat we voor de laatste keer het water weer in moesten. Ondertussen was het best al aan de frisse kant. Met wat motiverende knuffels konden we er weer tegenaan. Het laatste stuk was nog ongeveer 1,5 km zwemmen, lekker met de stroming mee nog. Maar toen naderde de finish en dus ook het einde van deze mooie zwemtocht. Allemaal zijn we met trots en een zonnetje gefinisht na ongeveer 8,5 km zwemmen. Na afloop nog geproost met een alcoholvrij biertje en toen weer terug naar huis. We kijken allemaal terug op een geweldige zwemtocht en wat hebben we genoten!

Ingrid Poot.

En de route van de zwemtocht.