De toertochten voor 2021, alvast een beetje voorpret

Dit jaar kunnen we weer in groepsverband varen, Hoeraaaaaaa! Wij hebben er veel zin in!

We hebben een aantal leuke tochten gepland. Zoals altijd vinden de toertochten plaats op de derde zondag van de maand. We verzamelen om 8.45 uur bij Natsec, laden dan gezamenlijk de boten op de trailer/auto’s  en vertrekken om 9.15 richting de bestemming van die dag.

Het voorjaar (20 juni) is de tijd waarin de begroeiing nog licht en laag is, daarom starten we dit jaar in de Biesbosch. Leuk om daar eens wat verder te kunnen kijken. We zullen in een ander deel van de Biesbosch varen dan we tot nu toe hebben gedaan, namelijk in Noordwaard.

Voor de tweede tocht (18 juli) gaan we naar de provincie Utrecht, daar zullen we de oude vaarweg tussen Utrecht en slot Zeist bevaren. We varen dan over de Biltse Grift en de Zeister Grift. Zij vormden samen de oude vaarroute van Zeist naar Utrecht. Er zijn enkele overdraagpunten waar we natuurlijk ook een lekker bakkie koffie en de lunch kunnen plannen.

We verwachten dat we in juli ook een avondtocht zullen varen. Deze tocht varen we vanaf Natsec van 19.00-22.00 uur. Een korte tocht van ongeveer 12 kilometer. Hou de website van Natsec en de nieuwsbrieven in de gaten voor meer informatie.

In september (19 september) varen we een tocht door het Loetbos. Het Loetbos is een geliefde locatie voor natuurliefhebbers. De weilanden, het bos en daartussendoor het meanderende riviertje  de Loet zijn een garantie voor een mooie tocht.

In de maand augustus plannen we geen toertocht. We zullen waarschijnlijk wel een tocht varen maar in verband met de vakantie van de toercommissie zal dit op het laatste moment beslist worden.

De laatste toertocht (17 oktober) van 2021 zullen we varen in oktober. We gaan dan naar de Kortenhoefse plassen waar we het begin van de herfst kunnen ervaren.

We hebben nog geen Biesboschweekend gepland. Hier horen jullie later meer over. De bedoeling is wel dat dit weekend gepland gaat worden.

Voor alle tochten wordt nog een aparte aankondiging verstuurd. Daarin staat wat meer informatie.

We wensen jullie allemaal een prachtig vaarseizoen en hopen iedereen te zien tijdens één van de tochten.

NB. De tochten zijn geschikt voor iedereen die zo nu en dan zelf vaart en dus ongeveer een kilometer of 20 kan varen.