Verslag Toertocht Nieuwkoopse Plassen

Afgelopen zondag 17 oktober, nadat alle boten en materiaal waren in- of opgeladen, vertrokken wij met nog zo’n 20 andere enthousiaste leden van de vereniging in de auto naar het plaatsje Noorden aan de Nieuwkoopse Plassen.

Daar werden de kano’s ter water gelaten en konden we starten met een goede warming up. Na een goed half uurtje peddelen, iedereen was net warm, was het al tijd voor een korte stop. Een bakkie zelf gezette koffie met een lekker stuk appelcake, gebakken door Henriette die door een blessure zelf niet mee kon. De cake smaakte er niet minder om! Met extra energie peddelden we daarna weer door via allerlei slootjes, plassen, kanaaltjes en onder bruggetjes, genietend van de natuur.

Ruim over de helft werd een veldje gevonden waar iedereen uitgehongerd zich kon storten op zijn lunch. Nadat de kachel weer volop kon branden werd de tocht vervolgd en na ruim 18 kilometer was het eindpunt weer inzicht. Uitgeput hesen we ons uit de kano’s, waarbij er toch iemand bijna een nat pak wist te halen. Gelukkig konden we allemaal, de een wat moeier dan de ander, maar een ieder even voldaan, weer tevreden huiswaarts keren.

Chapeau voor de toercommissie, die toch weer eventjes een mooie tocht had uitgestippeld.

Voor ons was het de eerste keer, maar zeker niet de laatste!
Erwin en Ingrid Francissen

Klik rechts op de onderstaande foto om de volgende foto te zien.

Meije en Nieuwkoopse Plassen - okt 2021