De Linschotenroute, zondag 19 juni 2022

We hebben weer een leuke tocht gevonden. Dit keer gaan we varen in het Groene Hart, door de historische stadskernen van de plaatsjes Linschoten, Montfoort en Oudewater. We starten in Linschoten, varen dan via de Montfoortse Vaart naar Montfoort, vanaf daar via de Hollandsche IJssel naar Oudewater en dan via de Lange Linschoten weer terug naar Linschoten. Het stuk van de Hollandse IJssel dat we bevaren is gekanaliseerd. De gekanaliseerde Hollandsche IJssel is belangrijk voor de zoetwaterdoorvoer naar West-Nederland tijdens droge perioden en voor de waterafvoer tijdens normale en natte perioden.

Sluizen en bruggen

De knoppen van de sluis in Oudewater

We komen onderweg flink wat bruggetjes en twee sluizen tegen. De eerste sluis komen we tegen in Montfoort, hier worden we geschut. De tweede sluis komen we tegen in Oudewater, deze sluis kunnen we zelf bedienen vanuit de kajaks

De markt in Oudewater en de kerk in Montfoort

In Oudewater varen we onder de markt door, hier is het meestal gezellig druk. Veel terrasjes en winkeltjes. Wij hebben hier heerlijk ijs ontdekt.
Voor we onder de markt doorvaren zullen we links aanmeren zodat iedereen de kans heeft de markt even te bekijken en eventueel een ijsje te eten.

Praktisch

De tocht is geschikt voor iedereen; jong, oud, ervaren, beginner, Kajak of Canadees. Zorg voor een lekkere picknick, met voldoende te drinken! Neem een zwemvest mee, zonnebrand en droge kleding. We verzamelen zondag om 8.45 uur om met elkaar de boten op de trailer te laden. Om 9.15 uur vertrekken we richting Linschoten. Aan de rand van Linschoten is een TOP (Toeristisch Overstappunt) direct naast de rotonde van de N204. Adres: Noord Linschoterdijk 1, 3461 AC Linschoten.

Graag aanmelden via de mail: toerkanovaren@natsec.nl en daarbij vermelden of je gebruik wilt maken van de trailer (vergoeding 2 euro) en/of een kano van Natsec.

De toercommissie