Grootwatertocht Monstersche Sluis

Op zondag 12 juni 2022 gaan we met een groep ervaren grootwater vaarders een tocht varen door de Monstersche sluis. De Monstersche Sluis wordt beheerd door een groep enthousiaste vrijwilligers die ons die dag in Maassluis zullen schutten. En behalve de sluis zullen ze ook een tweetal bruggen voor ons openen.

Daarna varen we over het Scheur naar Vlaardingen waar we via de Vlaardingse Buitensluis en de Driesluis terug zullen varen naar de kanovereniging. We worden die dag rond half drie voor de Buitensluis verwacht, waarna we geschut worden in de twee Vlaardingse sluizen.

Aan de deelnemers voor deze tocht worden wel een aantal eisen gesteld zodat we onderweg niet voor verrassingen komen te staan. Deelnemers moeten goed mee kunnen varen in een groep en aantoonbaar een kajakredding uit kunnen voeren. Daarnaast is neopreen kleding, spatzeil en een zwemvest verplicht.

Je dient je van tevoren op te geven voor deze tocht bij zeevaren@natsec.nl . Hier kun je ook terecht voor vragen. Als er behoefte voor is kunnen we op dinsdag 7 juni nog een keer kajakreddingen oefenen.