Open Kano Festival 2022

Ook dit jaar zal in het tweede weekend van september (10 en 11 sep) het Open Kano Festival (OKF) plaatsvinden. Een gezellig meerdaags evenement voor en door open kano vaarders in de Weerribben/Wieden in Ossenzijl (Camping De Kluft). Paul en ik zijn daar vorig jaar ook geweest, samen met nog enkele Natseccers.
Dit super gezellige festival is een echte aanrader en ik zou het leuk vinden als er meer kanovrienden van Natsec zullen afreizen naar de kop van Overijssel. Er hangt een ongedwongen sfeer op het veld waarin je (al dan niet bij een kampvuur) andere kanovaarders ontmoet en je ervaringen over tochten/kano of peddels kan uitwisselen. Ik heb nog nooit zoveel tipi’s gezien.
Diverse peddel- en kanobouwers zijn aanwezig, net als een kraam van de Kanoshop. Goede gelegenheid om iets uit te testen!


Op zaterdag kan je workshops bijwonen om bijvoorbeeld je techniek bij te spijkeren of als beginner eindelijk die stuurtechniek te leren. Als het begint te schemeren komen allerlei soorten lampjes tevoorschijn en wordt een lichtjestocht gevaren naar het dorp en langs de jachthaven. Dit jaar gaat onze schemerlamp natuurlijk weer mee. Op zondag staan er enkele tochten gepland en pakken de meeste deelnemers die dag hun kampeerspullen weer in.
‘Onze’ Elize is een van de organisatoren en we hebben haar namens Natsec toegezegd dat we dit jaar de C11 meebrengen, zodat deze in het programma opgenomen kan worden. Bijvoorbeeld voor een tocht naar Kalenberg of naar een eendenkooi op zondagochtend. Lijkt me geweldig!
De inschrijving voor dit festival is onlangs geopend, deelname is gratis (op privéles na dan) en je betaalt alleen voor de camping.
Jet Verschuren