Verslag excursie Midden-Delflandvereniging

Dank aan kanoclub Natsec en aan de Midden-Delflandvereniging voor de organisatie van deze leuke excursie!

Verslag van Els Huijvenaar, lid Midden- Delfland Vereniging.

Ervaar Midden- Delfland op het water

Geregeld buien met windstoten. Dat was het weerbericht voor zaterdag 17 september. Dus heeft de Midden-Delfland Vereniging een alternatief bedacht voor de kanotocht: een overdekte fluisterboot. De kanovereniging Natsec aan de Vlaardingse vaart is de uitvalsbasis voor deze excursie door Midden-Delfland vanaf het water.
Bij de eerste peiling blijkt dat zo’n 8 mensen toch wel willen kanoën, en door het enthousiasme van onze gastheren van Natsec stappen uiteindelijk 12 mensen in een één- of tweepersoonskano, de overige 6 gaan met de fluisterboot.

Regen en Zonneschijn

De kanoërs krijgen eerst de noodzakelijke instructie, zodat zij droog de boot in en uit kunnen komen. Dan gaat het met forse tegenwind richting de Vlietlanden, kanoër Arie begeleidt ons.. Stoppen met peddelen is geen optie, je zou dan zo weer bij het startpunt terug zijn. En vooral alle vishengels omzeilen! Tussen de buitjes door is er een stralende zon.

De Route

Bij de Noordvliet, met op de hoek het standbeeld van de schilder Jongkind die in deze omgeving gewoond en gewerkt heeft, gaan we linksaf. Nu varen we halve wind en is het zaak de hoger wal te houden om nog wat beschutting te vinden. Halverwege de Noordvliet een woeste oversteek en dan terug over de Middelvliet. Het laatste stuk is een eitje, wind mee en zon in het gezicht.