Pinksterweekend Wanneperveen

Dit jaar strijkt Natsec in het Pinksterweekend weer neer in het lintdorp Wanneperveen. We staan op dezelfde mini-camping als in 2016 en 2017. Als het weer even wat minder is, is er de Proat schure waar we gebruik van kunnen maken. Kampvuur is helaas niet toegestaan vanwege de rieten daken.

Minicamping Oltenbarg, Veneweg 71
7946 LE Wanneperveen
Tel: (0522) 281865, Mob:06 13800086, Klaasvangijssel@planet.nl

Kanotochten

De omgeving leent zich bij uitstek voor een aantal prachtige tochten. De tochten zijn echt voor iedereen te doen. Het vaarprogramma staat nog niet vast maar een tocht rond- en over de Bovenwijde of een tocht Aremberggracht Beltersloot behoort tot de mogelijkheden. We varen dan op waters met namen als Toppenkolkje, Schutsloot, Kleine Belterwijde, Pikkersvaart, Dirk-Klavervaart en Diepheufen. Voor zaterdag en zondag willen we een tocht maken, op maandag is iedereen weer vrij om naar huis af te reizen.

De twee tochten die we in 2017 hebben gevaren.
Weer eerst een tocht vanaf de camping, dit keer geen rondje.
En ook weer het rondje in de Belt-Schutsloot, omdat het daar zo mooi is.
De twee tochten die we in 2016 hebben gevaren,
Vanaf de camping de tocht naar Giethoorn, de dag erna een tocht bij de Belt-Schutsloot

De natuurliefhebber kan hier zijn hart ophalen. Je ziet hier alle schakeringen in de ontwikkeling van open water tot moerasbos; de zich uitbreidende oeverbegroeiing en het dichtgroeiende water, drijftillen, rietlanden en voedselarm grasland. Het gebied wordt begroeid door oa. de moeraswolfsmelk, de parnassia en de groenknolorchis.
Verder wordt dit gebied bewoond door de bijzondere grote vuurvlinder en de otter. Ook de roerdomp, purperreiger, zwarte stern en tal van rietvogels waaronder de grote karekiet zijn hier te vinden.

Let op :

Wij willen graag dat iedereen die mee wil, zich vooraf opgeeft bij toerkanovaren@natsec.nl

Het weekend gaat bij elke weersvoorspelling of aantal aanmeldingen gewoon door. Vermeld bij de aanmelding met hoeveel personen en tenten je meegaat en of je je eigen of een verenigingskano op de trailer wilt laten vervoeren (met bijdrage voor de benzine) of alles met eigen vervoer meeneemt. Houd er rekening mee dat we op donderdagavond wel wat hulp nodig hebben bij het opladen van de trailer. Op vrijdagochtend vertrekt de trailer naar de camping. Op zaterdag arriveren is natuurlijk ook mogelijk. We willen op zaterdag rond 10 uur gaan varen.

Natuurlijk kan je ook op zaterdag naar de camping komen, we vertrekken daar zaterdag rond 10 uur. Maandag in de middag zijn we weer terug.

We hebben er zin in!!