Spelletjes middag bij Natsec

Om tijdens de wintermaanden toch gezellig bij elkaar te komen hebben we aanstaande zondag een spelletjes middag georganiseerd.
In de kantine die heerlijk warm is ( met de nieuwe CV ketel ) kunnen diverse spelletjes worden gedaan.
Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen diverse spelletjes worden gedaan.
Zo hebben we bij natsec een tafelvoetbalspel, een sjoelbak, een dartbord en doen we een quiz.
Leuke spelletjes van thuis kunnen ook worden mee genomen en gespeeld.
Het enige dat we niet hebben zijn vette prijzen, we spelen voor eeuwige roem.
Opgeven is niet nodig. Vanaf 1 uur zijn we open

De AAers gaan snoeien

Op 20 januari vertrekken 7 NATSEC-AAers met de kano richting Zouteveense polder. Achter de luiken zijn snoeischaren, bijlen en werkhandschoenen opgeborgen. Ze gaan bomen snoeien bij Dick en Rene Mak. Na een tochtje over de Zweth worden ze opgewacht door Peter en Jaap die, in blessuretijd, maar op de fiets zijn gegaan. Eerst is er werkoverleg bij een kopje koffie. Er wordt kennis gemaakt met Piet van der Eijk, hovenier, die les zal geven. En ook wordt door Dick voorgelezen uit een streekroman die is gesitueerd in de Zouteveense polder. Daarna laat Piet zien hoe je vruchtbomen snoeit en gaat ieder aan het werk. Als de bomen zijn gesnoeid en alles is opgeruimd bedankt Wim Piet en overhandigt hem nog een flesje wijn. Dan deelt Rene nog een kop heerlijke erwtensoep uit. Daardoor versterkt besluit de groep nog een extra rondje te varen via het aquaduct over de A4 en via de Slinksloot terug.

Ook dit was weer een heel fijne dag met de AA.
Dick van der Velden

Hieronder de foto’s van Wim van der Eijk en Dick van der Velden

Snoeien AA - jan 2020

Verdwenen molentjes teruggevonden

Maandagochtend voor de Kerst vertrekken wij, net als elke week, om negen uur voor een kanotochtje. “Wij” zijn de (winterharde) AA-senioren We gaan dit keer naar Schipluiden. Na een halfuurtje passeren we het Schouw. Even verder zien we dat aan de oostzijde van de Vlaardinger Vaart de gehele milieuvriendelijke beschoeiing is afgemaaid. Op een aantal plaatsen is de kade gerepareerd. Een meter uit de kant is daar dan een lage palen-beschoeiing aangebracht. Ertussen is klei is aangebracht. Dat soort zaken interesseert ons wel.

Plotseling zien we op de kade twee witte houten modelmolentje staan. Met wat moeite krijgen Peter Bazuin en ik er elk een aan boord. Het zijn molentjes die door Jan Willeboordse en mij tijdelijk worden neergezet als er een Verdwenen Molenstocht wordt georganiseerd. Bij het weer terughalen waren we er in de loop der tijd een aantal kwijtgeraakt. Deze exemplaren zijn kennelijk door de aannemer bij het weghalen van de begroeiing terug gevonden en netjes aan de kant gezet. “Aannemer, hartelijk dank!” Iets verder, bij een bord met informatie over de werkzaamheden aan de voormalige spoorbrug, ontdekt Wim van der Eijk nog een molentje. Met gevaar voor eigen leven klimt hij aan de kant. Even later prijkt op zijn kano ook een molentje.

Na enige tijd, als we de echte molen de Korpershoek zijn gepasseerd, meren we af bij het restaurant Het Midddelpunt.

Bij de koffie meldt Wim de Kan dat hij onlangs jarig was en dat we daarom een taartje van hem mogen kiezen. Dat doen we met plezier. En Proficiat Wim! Dan onthult Wim van der Eijk waarom hij aan het begin van deze tocht voorgesteld heeft naar Schipluiden te varen. Hij moet nodig, als bestuurslid van de Midden-Delflandvereniging, iets bij ” De Koe” halen. Wat is dat nu?
Even later wandelen we langs de Gaag en over de Paardenbrug, langs de antiekzaak van Jan Holtkamp. En dan staan we voor het kantoor van de Midden-Delflandvereniging. Voor de deur prijkt een meer dan levensgrote koe, vandaar. Terwijl Wim daar in het kantoortje iets ophaalt kijken wij even in de vergaderzaal naar allerlei publicaties van de vereniging. Natuurlijk ligt daar ook het laatste (dec.2019) nummer van de Midden-Delfkrant.

Wim toont vol trots zijn bijdrage over de Kandelaar en de boerderij waarin hij is opgegroeid. Bij die boerderij stond vroeger een spoeling pomp. Ik doe hem de suggestie om ervoor te zorgen dat langs de Schie een dergelijke pomp als monument wordt nagebouwd. Dat is wel een hele klus natuurlijk, want ook zou daarbij dan een spoelingput horen.

Ik denk natuurlijk daarbij aan de pogingen die door de Stichting Mensenwerk worden ondernomen om bij de Zonnehoeve een overtoom met windas na te bouwen. Een project waar Jan Willeboordse en ik ook een klein steentje mogen bijdragen.
Dan varen we terug met onze molentjes. Het was weer een genoegen om op het water te zijn.
Dick van der Velden, 22 jan. 2020

De populieren zijn geveld

Foto’s Amsterdam Light Festival

Het heeft even geduurd, maar hieronder staan de foto’s van het Amsterdam Light Festival van 2 januari 2020.

Zelf heb ik niet meegevaren, maar het was weer een erg mooie en gezellige tocht. De C11 zat meer dan vol en daarnaast waren er nog 9 kajaks mee. En wederom konden we gebruik maken van de faciliteiten van Kanovereniging Zeeburg. En hier staat de route van de tocht.

Klik rechts op de onderstaande foto voor de volgende…

Amsterdam Light Festival - jan 2020

Foto’s Kouwe Klauwentocht en Nieuwjaarsreceptie

Kouwe Klauwentocht

De Kouwe Klauwentocht is zoals gewoonlijk de eerste tocht van het jaar. Er was flink wat animo en ook de C11 vaarde mee. Na afloop stond er erwtensoep klaar voor de deelnemers. De foto’s staan hieronder.

Nieuwjaarsreceptie

En ook de verse oliebollen stonden klaar voor de nieuwjaarsreceptie. Tijdens de nieuwjaarsreceptie presenteerde Dick van der Velden het jaarboekje van 2019. Hierin staat beschreven wat er het afgelopen jaar is gedaan binnen de vereniging. De leden die niet aanwezig waren kunnen dit boekje alsnog afhalen in het clubhuis. En daarna nam onze voorzitter, Dolf het woord over.

Klik rechts op de onderstaande foto voor de volgende foto.

Kouwe Klauwentocht en Nieuwjaarsreceptie - jan 2020

Avondtocht Amsterdam 2 januari 2020

Amsterdam Light Festival

We gaan net als vorig jaar op donderdag 2 januari  2020 in het donker door Amsterdam varen tijdens het Amsterdam Light Festival. Tijdens dit festival zijn de grachten en de Amstel versierd met lichtkunstwerken. Zie het verslag van januari dit jaar .

We starten bij kanovereniging Zeeburg en varen van daaruit naar het centrum voor een rondje door de grachten. Dat is totaal 11 km varen. Houd er rekening mee dat het donker is en dat het erg druk is op het water. Klik op de foto voor de route.

Wie kunnen er mee

Bij deze tocht is een zwemvest en een rondschijnend toplicht verplicht. Verder moet je zorgen voor warme kleding en een set reservekleding. Deze tocht is door de omstandigheden niet geschikt voor beginnende kanovaarders. Aanmelden voor deze tocht is verplicht  zodat we verdere informatie kunnen sturen. De C11 gaat ook mee.

Opgeven kan bij toerkanovaren@natsec.nl .

Verzamelen om 17.30 uur bij Natsec, Trailers opladen.

Vertrek: 18.00 uur,  we zijn te gast bij kanovereniging Zeeburg, Veemarkt 76a, Amsterdam.

Houd er rekening mee dat het op de Veemarkt betaald parkeren is tot 21:00 uur!

Bij slecht weer wordt de tocht verplaatst naar een andere datum.

Oliebollentocht bij de Dajaks

We zijn uitgenodigd voor de Oliebollentocht bij de Dajaks op zondag 29 december 2019. Die tocht start om 11:00 uur en het wordt een gezellige tocht door de Hollandse Biesbosch.

Als er voldoende vaarders zijn gaat de C11 mee. We hebben gisteren al met de Dajaks meegevaren en het wordt een hele mooie tocht. We zullen rond 9:00 à 9:30 vertrekken bij Natsec.

Voor meer informatie email: toerkanovaren@natsec.nl

Klussendag zaterdag 7 december

Beste kanovrienden,

Op zaterdag 7 december zal er opnieuw een klussendag worden gehouden.
Aanvang 09:00 tot ±15:00
Zowel binnen als buiten de accommodatie liggen een aantal klussen op ons te wachten.
Bij de lunch zal er (erwten)? soep worden geserveerd.
Info bij ondergetekende.

Met vriendelijke groet,

Uw onderhoudscoordinator,
Fer Andeweg,
Tel 0650620455
onderhoud@natsec.nl

WhatsApp groep voor toervaarders

Voor wie buiten de maandelijkse toertochten met een groepje wil gaan varen hebben we een WhatsApp groep aangemaakt. Het kan zijn dat iemand spontaan een idee krijgt om naar de Biesbosch te gaan, of een rondje Maassluis-de Lier wil varen. Dan is het veel leuker om dit met een paar kanoërs samen te gaan varen. Dan kun je via WhatsApp vragen wie er zin heeft om mee te gaan. Dus als je dit wel wat lijkt, dan kun je contact opnemen met Viola Dessens, emailadres: videldidel@hotmail.com en dan voegt zij jou toe aan de groep.