Introductiecursus Kajak en Canadees varen

Wanneer

Op dinsdag 25 juni en dinsdag 9 en 16 juli geven we een korte cursus voor de beginnende kanovaarder. De cursus start om 19.30 uur, we verzamelen om 19.15 uur om een passende boot klaar te leggen en bijbehorende peddels te pakken. Heb je een eigen kajak dan is dat natuurlijk ook prima. We zullen rond 21.00 uur weer afronden.

Voor wie

De cursus is toegankelijk voor alle leden. Ben je nog geen lid, dan vragen we een onkostenvergoeding van 25 euro. Mocht je alsnog lid worden, dan worden de kosten van de cursus van het lidmaatschapsgeld afgetrokken.

Wat

Basistechnieken van het kanovaren: We nemen door hoe je je boot moet afstellen, het soepel in- en uitstappen en het goed vasthouden van de peddel. Je maakt kennis met de diverse peddelslagen waarmee je voor- en achteruit kan varen, bochten kan nemen en kan stoppen.  Je doet ervaring op om met een tocht mee te gaan.

Meer gericht een aantal specifieke oefeningen zoals: Voorwaarts varen, Boogslagen en opkanten, Stuurslagen, Slepen, Gecontroleerd omslaan en reddingen, Bij een hoge kant instappen en uitstappen, Andere technieken de je wilt oefenen

Hoe opgeven

Opgeven kan bij Dolf Wemmers of Ruud Oosterhof, emailadres: cursus@natsec.nl .