Toertocht Biesbosch op 16 juni 2024

Op zondag 16 juni varen we een mooie toertocht in de Zuidhollandse Biesbosch. We starten bij het Bezoekerscentrum en varen eerst buitenom via het Wantij. Bij de Zoetemelkskil zullen we kort pauzeren. Let op, na de pauze staat het water al een stuk hoger. Daarna varen we verder en eindigen we achterin de Zuidhollandse Biesbosch, waar we gaan lunchen.

Na de lunch gaan we via de Kikvorskil en het Moldiep terug naar het bezoekerscentrum. Op dat moment staat het water hoog en kunnen we net voor het pontje links een kreekje in waar we parallel aan het Moldiep verder varen. Daar kun je de keuze maken om de kreek te blijven volgen of om terug naar het Bezoekerscentrum. Hoe lang we doorvaren op de kreekjes bepaalt de totale afstand van de tocht. Dat zal z’n 15 a 18 km zijn. Zie de link van afstandsmeten.

We verzamelen om 8:45 uur om de kano’s op te laden, zodat we om 9:15 uur kunnen vertrekken.

Graag aanmelden via de mail: toerkanovaren@natsec.nl en daarbij vermelden of je gebruik wilt maken van de trailer (vergoeding 2 euro) en/of een kano van Natsec.