Opening aquaduct A4 Delft-Schiedam

Onder grote belangstelling werd op de Open Dag Van de Bouw het aqua-/ecoduct over de A4 geopend. Eerst waren er natuurlijk toespraken en daarna mochten een aantal bestuurders uit Midden-Delfland een spandoek omhoog halen.

Opening aquaduct A4 13-6-2015 nr1

Daardoor kwam de verbinding van het aquaduct met de Zwethsloot vrij.

Opening aquaduct A4 13-6-2015 nr2

Hierna konden twee jongedames in een kajak het aquaduct opvaren.

Opening aquaduct A4 13-6-2015 nr3

Aangemoedigd door de oud-voorzitter van de kanovereniging Natsec uit Vlaardingen voeren ze een aantal rondjes. Het was niet makkelijk voor ze om de onderwaterobstakels te vermijden. Deze zijn er voor bedoeld dat er waterplanten zich kunnen vestigen. Rechts is al zo’n zich vastzettnde plantengroep te zien.

Opening aquaduct A4 13-6-2015 nr4

Zo te zien is het aquaduct een aanwinst om eens lekker te varen. Het maakt onderdeel uit van een kanoroute van de Vlaardingervaart in Vlaardingen door de Holierhoekse Polder naar het Abtswoudse bos in Delft.

Dick van der Velden 13-6-2015

 

Nog 2 foto’s van de website: a4delftschiedam.nl

A4-DS01 A4-DS02