Pinksterweekend op de Linge


Dit jaar hebben we een prachtige tweedaagse tocht gepland over de Linge. We vertrekken op vrijdag 17 mei richting de camping in Tiel en rijden op maandag 20 mei weer terug. Zaterdag en zondag zijn de vaardagen.

De Linge

De Linge is een prachtig, kronkelend riviertje in de Betuwe. Heerlijk om op te kajakken en onderweg te picknicken langs de kant te midden van de appel- en kersenbomen. Overnachten doen we op “Minicamping Tussen de Dijken” in Tiel. We hebben hier een veldje gereserveerd voor Natsec. Bij aankomst kun je melden dat je bij Natsec hoort, afrekenen kun je bij vertrek zelf doen bij de eigenaar.

Dag 1 van Kerk-Avezaath naar Beesd

Op zaterdag starten we op de Daver 2 bij Brasserie Nu. Hier is een kanosteigertje waar we goed kunnen instappen. We zullen onderweg drie keer overdragen, deze overdraagpunten zijn goed aangelegd en meteen een goede plek om even een kopje koffie te nemen of te lunchen. Halverwege verlaten we kort de Linge en varen we via de Korne naar het stadje Buren. Het eindpunt van deze dag is op Landgoed Mariënwaerdt in Beesd. De volgende dag is dit ons startpunt.

Dag 2 van Beesd naar Heukelum

Op dag twee varen we vanaf landgoed Mariënwaerdt naar Heukelum. We varen over één van de mooiste stukken van de Linge. Hier maken we een klein uitstapje via het zijriviertje de Dode Linge naar Acqouy. Weer terug op de Linge passeren we fort Asperen waar we door de Lingesluizen zullen varen. Daarna varen we langs Leerdam, bekend van de glasfabriek. Vanaf Leerdam is het nog een uurtje varen naar ons eindpunt in Heukelum.

Aanmelden

Het weekend gaat bij (bijna)elke weersvoorspelling of elk aantal aanmeldingen gewoon door. Vermeld bij de aanmelding met hoeveel personen en tenten je meegaat en of je gebruik van de trailer moet maken voor het vervoer van jouw kajak (we vragen een bijdrage voor de benzine). Houdt er rekening mee dat we op donderdagavond wel wat hulp nodig hebben bij het opladen van de trailer. Op vrijdagmiddag/avond vertrekt de trailer naar de camping. Natuurlijk kan je ook op zaterdag naar de camping komen, we vertrekken daar zaterdag rond 10 uur. Maandag in de loop van de middag zijn we weer terug bij Natsec.

In verband met de reservering op de camping willen wij graag dat iedereen die meegaat, zich vooraf opgeeft bij toerkanovaren@natsec.nl

We hebben er weer veel zin in!

Tot ziens, de toercommissie

Prachtige bloesem aan de fruitbomen langs de Linge