Terug naar Wie zijn wij

Vereniging

Kanovereniging Natsec is in 1981 ontstaan naar aanleiding van een initiatief van een groep mensen die deelnamen aan de kanocursussen van de Vlaardingse Raad voor Sport en Recreatie. Natsec telt momenteel ruim 200 leden.

Deze leden beoefenen de volgende kanodisciplines:

Natsec biedt haar leden de gelegenheid om op geheel eigen wijze de kanosport te beleven, zowel in groepsverband als individueel.

natsecCH-4.jpg

Natsec is in het bezit van een modern verenigingsgebouw de loods biedt momenteel plaats aan ruim 200 kano’s. Het gebouw is voorzien van kleedruimtes en warme douches, een invalidentoilet en een gezellige kantine met bar.

Door de ligging van het verenigingsgebouw op de grens van het Rijnmondgebied en het Westland biedt Natsec een ideale uitvalsbasis voor de kanosport in mooie natuur. Het Westland en het Midden-Delfland zijn direct via water te bereiken. Met de kano op of achter de auto is men binnen een half uur bij de zee of de Zuid-Hollandse en Zeeuwse wateren en binnen een uur in de Zuid-Hollandse of Brabantse Biesbosch.

natsecCH-5.jpg

Natsec organiseert regelmatig tochten onder begeleiding van ervaren kanoërs op vlak-, groot- en wildwater.
Gegevens hierover worden gepubliceerd in een activiteitenprogramma dat te vinden is in het tweemaandelijkse verenigingsblad Natsec Nieuws en op deze website. Deelname staat in principe open voor alle leden. Voor sommige tochten is ervaring en speciale uitrusting noodzakelijk en soms vereist.

Natsec organiseert voor beginners een basiscursus. Hierbij worden de elementaire vaardigheden van het kanovaren aangeleerd. Ook wordt regelmatig een cursus gegeven in eskimoteren. Eskimoteren is de kunst van het met de kano rechtop komen na omgeslagen te zijn. Tevens wordt er, op aanvraag, instructie gegeven in het Canadeesvaren.

Voor leden die (nog) geen eigen kano hebben, beschikt Natsec over een ruim assortiment clubkano’s:

– kano’s geschikt voor vaarten en plassen
– kano’s geschikt voor zeetochten en grote meren
– kano’s voor jeugd tot en met 12 jaar
– Canadese kano’s die geschikt zijn om met een gezin te varen
– Kano’s geschikt voor wildwater

De kano’s zijn door leden onder strikte voorwaarden te gebruiken. Tevens mag elk lid één introducé meenemen, die gebruik mag maken van een clubkano.

Naast sportieve activiteiten wordt door Natsec ook veel gedaan om de saamhorigheid en gezelligheid onder de leden te bevorderen. Door zelfwerkzaamheid worden de kosten van onderhoud en beheer van het verenigingsgebouw en de kano’s beperkt.

Natsec is ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel te Rotterdam en beschikt over statuten en een huishoudelijk reglement. De vereniging is aangesloten bij het Watersportverbond en is lid van de Watersportbelangenvereniging Westland en Midden-Delfland (WMD).

Natsec gebruikt in het algemeen de term kano’s. Er wordt echter doorgaans onderscheid gemaakt tussen de open kano oftewel de Canadees en de gesloten kano, de kajak.

natsecCH-3.jpg