Toervaren

Door de toercommissie worden toertochten voor jong en oud georganiseerd. Deze tochten zijn geschikt voor canadeesvaarders en kajakvaarders. Met minder snelle vaarders wordt rekening gehouden. Heb je vragen over een aangekondigde tocht, neem dan zeker contact op met de toercommissie(toerkanovaren@natsec.nl) We helpen je graag verder. Wel dient men de grondbeginselen van het kanovaren te beheersen.

De tochten gaan over plassen en rivieren door het hele land. We maken onderscheid in dagtochten en meerdaagse tochten (kampeertochten). Voor de dagtochten wordt meestal maximaal 1 tot 1,30 uur met de auto gereden naar het gebied waar gevaren wordt. Daardoor kan een groot deel van de dag op het water doorgebracht worden.

Meerdaagse (kampeertochten) kunnen wat reistijd betreft wat langer duren en ze kunnen worden onderscheiden in kampeer trektochten of tochten vanuit een basiskamp.

Veel bezochte vaargebieden naast de Vlietlanden in de omgeving van Vlaardingen zijn bijvoorbeeld de Biesbosch, de Weerribben, de Vlist, de Linge, de Nieuwkoopse plassen, de Kaager plassen, de Dommel enz.

Tochtverslag:

Biesbosch weekend oktober 2010

Video:

Toertocht Leiden oktober 2014

Voor (nieuwe) leden die nog geen eigen kano of dakdragers hebben beschikken we over verenigingskano`s en een verenigingstrailer.

Kees en Aad behalen de eerste plaats bij de wedstrijd in Maasland.

Toercommissie: Kees, Dolf, Ingeborg en Ruud, email: toerkanovaren@natsec.nl