Cursussen

Regelmatig organiseert Natsec cursussen zoals de cursus Kajakvaardigheid A, Open kanovaardigheid A, de training grootwatertechnieken en het eskimoteren.

Cursuseisen

De cursuseisen zijn te vinden op de website van het Watersportverbond. De cursussen zijn onderverdeeld in:

Training Open kanovaren

Elize van Witzenburg is dit seizoen begonnen met trainingen Open kanovaren. Heb je interesse om mee te doen, neem dan contact op met Elize, email: openkanovaren@natsec.nl .

Training grootwatertechnieken

Deze training bestaat uit theorie- en praktijk. Op de theorieavonden komen aan de orde: het kompasgebruik, het getij, de uitrustingseisen voor vaarder/ster en kajak. Verder worden behandeld de ervarings- en indelingscriteria en de gedragsregels die specifiek zijn voor het varen op grootwater en bij het varen op zee. Op de praktijkavonden wordt erinstructie gegeven op buitenwater, meestal op de Vlaardingervaart. Het doel van deze instructiesis vaardigheden aan te leren of te verbeteren die van pas komen op grootwater en op zee. Hierbij moet je dan denken aan het leren van een goede peddeltechniek, het aanleren van de lage en de hoge steun, boogslagen, grootwater-reddingen en ook eskimoteren. De buitentrainingen vinden plaats op dinsdagavonden in de periode april tot en met oktober. Op die avonden worden dan ook de details besproken van geplande grootwater- of zeetochten. De training is ook toegankelijk voor kajakvaarders die geen grootwateraspiraties hebben maar gewoon hun vaardigheden willen vergroten.

Cursus eskimoteren

natsecZB-1

Bij deze cursus wordt geleerd wat je moet doen als je met een kano omslaat. Door middel van de eskimoteerrol kan de kano weer snel recht gezet worden. De vaarder blijft gewoon in zijn (haar) kano zitten. Op die manier kan voor elke kanovaarder een vervelende, vermoeiende of gevaarlijke zwempartij worden voorkomen. De cursus is zeker nodig voor kanovaarders op groot- of wildwater. De cursus is geschikt voor vaarders in elk type kano met uitzondering van de grote open canadese kano. De lessen worden gegeven door ervaren kanovaarders. In de winter vinden ze plaats in een zwembad zodat de omstandigheden goed controleerbaar zijn.

Overige informatie en contactpersonen tref je aan bij het Activiteiten-programma van deze website. Natsec verzorgt ook, op aanvraag, tegen onkostenvergoeding, kano-evenementen voor groepen.

Informatie: Patrick Dousi, tel. 06-22631510, email: zeekanovaren@natsec.nl